Το καθεστώς της Δαμασκού κήρυξε τον τερματισμό της επταήμερης εκεχειρίας καταγγέλλοντας μαζικές παραβιάσεις από την πλευρά των ανταρτών, ενώ απέρριψε την αμερικανική "συγγνώμη" για τον αεροπορικό βομβαρδισμό κυβερνητικών δυνάμεων στο τελευταίο προπύργιό τους στην ανατολική Συρία.
Οι "τρομοκρατικές οργανώσεις" παραβίασαν 300 φορές την εκεχειρία και τη χρησιμοποίησαν προκειμένου να επανεξοπλιστούν, υποστήριξε το καθεστώς Άσαντ, ενώ κατήγγειλε ότι ο αεροπορικός βομβαρδισμός στο Ντέιρ Αλ Ζορ, το περασμένο Σάββατο, σκότωσε δεκάδες υπερασπιστές της πόλης και διευκόλυνε τους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν νέα επίθεση.
Από την πλευρά του, το ρωσικό επιτελείο τόνισε ότι η εκεχειρία στη Συρία δεν έχει νόημα μετά τις επανειλημμένες παραβιάσεις από τους αντάρτες ενώ κατήγγειλε τη στάση των ΗΠΑ που εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν. Ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις στη Γενεύη.