Live τώρα    
Μόσχα προς Αγκυρα / Μόσχα προς Άγκυρα: Δεν αρκεί η συγγνώμη...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μόσχα προς Αγκυρα / Μόσχα προς Άγκυρα: Δεν αρκεί η συγγνώμη...

Η Μόσχα θέλει εγγυήσεις ασφαλείας από την Τουρκία για να επαναληφθεί η ροή των Ρώσων τουριστών, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ, παγώνοντας την αισιοδοξία μελών της τουρκικής κυβέρνησης για ταχεία εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Ο πρεσβευτής τόνισε ότι μετά τη συγγνώμη που ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, η Μόσχα αναμένει τις αποζημιώσεις για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 τον περασμένο Νοέμβριο στη Συρία. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών θα συναντηθούν σήμερα στο Σότσι, ενώ προγραμματίζεται συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Κίνα τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα ο Γιούρι Ουσάκοφ, σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, δήλωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει τις επαφές με την Άγκυρα για το θέμα των αποζημιώσεων. "Θα υπάρξει επαφή για το θέμα αυτό, δεν ξέρω ποια θα είναι τα αποτελέσματα" τόνισε. "Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατέστησε σαφείς τους όρους μας, που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση των σχέσεών μας: να ζητηθεί συγγνώμη, να υπάρξει τιμωρία για τους ενόχους και να δοθεί αποζημίωση" δήλωσε ο Καρλόφ. "Το πρώτο έγινε, τώρα αναμένουμε να εκπληρωθεί το δεύτερο και το τρίτο" αίτημα, πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0