Συγγενής εξ αγχιστείας με έναν από τους δράστες ήταν, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα, το άτομο που προμήθευσε τα όπλα στο ζευγάρι το οποίο σκότωσε 14 άτομα στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας την περασμένη εβδομάδα.
Ο Ενρίκε Μάρκεζ, στο σπίτι του οποίου εισέβαλε η αστυνομία το Σαββατοκύριακο και ανακρίνεται από ομοσπονδιακούς ερευνητές, πέρσι παντρεύτηκε την Μαρίγια Τσερνίχ, αδερφής της συζύγου του Ραχίλ Φαρούκ, αδερφού του Σάγιεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο οποίος ευθύνεται για το μακελειό μαζί με τη γυναίκα του.
Στο μεταξύ, το τηλεοπτικό κανάλι MSNBC μετέδωσε χθες ότι ο Σάγιεντ Φαρούκ και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ είχαν επαφές με "άτομα με εξτρεμιστικές απόψεις" στην περιοχή του Λος Άντζελες, και επικαλέσθηκαν την αστυνομία σύμφωνα με την οποία οι συνεννοήσεις έγιναν διαδικτυακά.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στο Ρόιτερς, το ζεύγος είχαν επαφή με άτομα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες που διερευνούσε το FBI υπό την υποψία ότι ήταν τζιχαντιστές.