Ο φιλελεύθερος Μαουρίτσιο Μάκρι είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από περίπου δύο τρίτα των εκλογικών κέντρων. Την ήττα του παραδέχθηκε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού Ντανιέλ Σιόλι.
Μετά από τηλεφώνημα στον Μάκρι, ο Σιόλι δήλωσε, εμφανώς καταπονημένος, στους υποστηρικτές του: "Ο λαός της Αργεντινής [...] εξέλεξε έναν νέο πρόεδρο, τον Μαουρίτσιο Μάκρι, τον οποίο μόλις συνεχάρηκα τηλεφωνικά".
Ο 56χρονος δήμαρχος του Μπουένος Άιρες νίκησε τον Σιόλι, φαβορί των προεδρικών εκλογών όπως παρουσιαζόταν πριν από τον πρώτο γύρο, με 53,46% των έως τώρα καταμετρηθέντων ψήφων. Έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι σε 66% των εκλογικών κέντρων.
Η πρόεδρος Κριστίνα Κίρχνερ, στην ηγεσία της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Λατινικής Αμερικής από το 2007, αφού διαδέχθηκε τον σύζυγό της, δεν είχε δικαίωμα για τρίτη προεδρική θητεία, σύμφωνα με το Σύνταγμα.