Δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την εκδοχή ότι το ρωσικό Airbus που συνετρίβη το Σάββατο στο Σινά διαλύθηκε στον αέρα, υποστηρίζει το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, ενώ ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι χαρακτήρισε "προπαγάνδα" του ISIS τον ισχυρισμό ότι μαχητές του κατέρριψαν το αεροπλάνο προκαλώντας τον θάνατο 224 ανθρώπων.
Το γεγονός ότι το μοιραίο Airbus δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου και τα συντρίμμια του έχουν διασκορπιστεί σε μια έκταση μεγαλύτερη από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα (!) σημαίνει, για πολλούς ειδικούς, ότι διαλύθηκε αιφνιδίως στον αέρα. Έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες για να εξηγηθεί το δυστύχημα, από πυραυλική επίθεση και έκρηξη βόμβας στο εσωτερικό του ή ακόμα και εκδήλωση κάποιας δομικής αστοχίας. Σύμφωνα με ειδικούς που ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, αυτό που συνέβη στο αεροσκάφος, ό,τι κι αν ήταν αυτό, πρέπει να ήταν άκρως αιφνιδιαστικό, καθώς ο κυβερνήτης του έχασε αμέσως τον έλεγχό του.
Οι σοροί των τελευταίων 28 θυμάτων της τραγωδίας στάλθηκαν χθες στη Μόσχα με στρατιωτικό αεροσκάφος μαζί με τις αποσκευές και τα προσωπικά τους είδη.