Live τώρα    
Αν δεν δοθούν περισσότερες εξουσίες στην τοπική κυβέρνηση... / Οι Σκωτσέζοι "απειλούν" τον Κάμερον με νέο δημοψήφισμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν δεν δοθούν περισσότερες εξουσίες στην τοπική κυβέρνηση... / Οι Σκωτσέζοι "απειλούν" τον Κάμερον με νέο δημοψήφισμα

Σε νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από τη Βρετανία προτίθεται να προχωρήσει η τοπική κυβέρνηση του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) αν η κυβέρνηση Κάμερον αθετήσει τις υποσχέσεις της για μεταβίβαση περισσότερων εξουσιών στην περιοχή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Financial Times", ο Στιούαρτ Χόζι, βουλευτής του SNP στο Ουεστμίνστερ, δήλωσε ότι, αν το Λονδίνο δεν καταφέρει να προχωρήσει πέραν του πακέτου μέτρων για παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στη Σκωτία που βρίσκεται ήδη στο τραπέζι, πιθανώς θα διενεργηθεί ένα νέο δημοψήφισμα μέσα σε λίγα χρόνια.

Οι βουλευτές αναμένεται να εξετάσουν αυτά τα μέτρα σήμερα στη Βουλή των Κοινοτήτων με τους βουλευτές του SNP να πιέζουν για τροποποιήσεις ώστε να επιτραπεί στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο να διεκδικήσει νέες εξουσίες. Τα σχόλια του Χόζι είναι τα πρώτα από την πλευρά του SNP που συνδέουν το ζήτημα της περαιτέρω αποκέντρωσης εξουσιών από το Ουεστμίνστερ με ένα νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία.

Στις αρχές Ιουνίου, η πρωθυπουργός της Σκωτίας και επικεφαλής του SNP Νίκολα Στέρτζον ενημέρωσε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι, αν αποτύχει να κρατήσει τη Βρετανία εντός της Ε.Ε. στο δημοψήφισμα που σχεδιάζει μέχρι τα τέλη του 2017, μπορεί να προκληθεί νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Οι ψηφοφόροι στη Σκωτία ψήφισαν τον Σεπτέμβριο του περασμένου χρόνου κατά της ανεξαρτησίας στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0