Δεκαεπτά διαδηλωτές συνελήφθησαν την Κυριακή στο Σεντ Λούις του Μιζούρι γιατί αρνήθηκαν να διαλυθούν στο τέλος των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν το σαββατοκύριακο κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.
Χιλιάδες άνθρωποι μετείχαν από την Παρασκευή σε διαδηλώσεις υπό το σύνθημα "Σαββατοκύριακο αντίστασης" στους δρόμους του Σεντ Λούις, μετά τη δολοφονία ενός ακόμη μαύρου νεαρού λιγότερο από ένα μήνα μετά τον φόνο του Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό στο Φέργκιουσον, προάστιο του Σεντ Λούις, τον περασμένο Αύγουστο. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και χθες.
Οι διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση ενώ προσπαθούσαν να οργανώσουν καθιστική διαμαρτυρία στον χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ.
Ο διοικητής της αστυνομίας Σαμ Ντότσον δήλωσε ότι οι συλληφθέντες είχαν πετάξει πέτρες εναντίον της αστυνομίας" καταδικάζοντάς τους για "παράνομη συμπεριφορά".
Οι διαδηλωτές, από την πλευρά τους, αρνήθηκαν ότι πέταξαν πέτρες και κατηγόρησαν τους αστυνομικούς ότι συμπεριφέρονταν σαν "χούλιγκανς".
Ο θάνατος του Μπράουν έχει προκαλέσει εθνική συζήτηση για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ και στάθηκε αφορμή η αμερικανική δικαιοσύνη να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την αστυνομία στο Φέργκιουσον.