Μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, κατέθεσαν ένδεκα παίκτες της εθνικής ομάδας πόλο ανδρών, που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, κατηγορώντας τον για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος για οφειλές 250.000 ευρώ από το 2008.
Οι Νίκος Δεληγιάννης, Γιώργος Ρέππας, Αντώνης Βλοντάκης, Κώστας Κοκκινάκης, Γιώργος Αφρουδάκης, Γιάννης Θωμάκος, Τάσος Σχίζας, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Μάζης, Γιώργος Ντόσκας και Δημήτρης Μιτελούδης κατέθεσαν στη μηνυτήρια αναφορά ότι τον Μάιο του 2008 παίκτες και πρόεδρος της ομοσπονδίας συμφώνησαν να τους καταβληθεί το ποσό των 250.000 ευρώ για προετοιμασία και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως καταγγέλλουν οι 11 παίκτες, η καταβολή αυτού του ποσού δεν έγινε ποτέ, ούτε μετά την επιστροφή της ομάδας από το Πεκίνο, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά ούτε και αργότερα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις τους και παρά τις διαβεβαιώσεις που ελάμβαναν από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΟΕ.
Οι παίκτες, παράλληλα, υποστηρίζουν ότι το εν λόγω κονδύλι προρχόταν από επιχορηγήσεις που έλαβε, αποδεδειγμένα, το 2008 η Κολυμβητική Ομοσπονδία αποκλειστικά για την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την ΓΓΑ και αρνείται, αν και πέρασαν 4,5 χρόνια, να τους το αποδώσει.