Ο πρώην πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Τεό Ζβάνζινκερ, δήλωσε πως η ανάθεση του "Μουντιάλ 2022" στο Κατάρ, αποτελεί "προκλητικό λάθος".
Ο Ζβάνζινγκερ δήλωσε στην "Bild" πως μια πιθανή μετακίνηση του Μουντιάλ του 2022 από το καλοκαίρι στον χειμώνα για να αποφευχθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο Κατάρ δεν αποτελεί λύση, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θα θέσει σε κίνδυνο "την ενότητα του γερμανικού ποδοσφαίρου".
Σύμφωνα με τον Ζβάνζιγκερ, οι "παλινωδίες" του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, αποδεικνύουν πως τα περισσότερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ψήφισαν "ενάντια σε μια δίκαια διαδικασία ανάθεσης", όταν έδωσαν το "χρίσμα" στο Κατάρ.