Κόντρα με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις διώξεις της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κατά τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ, σε βαθμό πλημμελήματος, ξέσπασε μεταξύ του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη και του Άδωνι Γεωργιάδη.
Αφορμή στάθηκε ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη στην οποία ανέφερε, ότι «ο φελλός Υπουργός Υγείας πανηγυρίζει γιατί ασκήθηκαν ποινικές διώξεις "μόνο" σε 4 από τους 11 βουλευτές της ΝΔ και "μόνο" για πλημμελήματα», ενώ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «διέδιδε τον ισχυρισμό ότι και οι 11 θα απαλλαγούν γιατί τα αποδιδόμενα εναντίον τους δεν συνιστούν παράνομες πράξεις αλλά είναι η “φυσιολογική” λειτουργία κάθε πολιτικού γραφείου βουλευτή και Υπουργού».
Ο υπουργός Υγείας απάντησε επίσης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζοντας τον δικηγόρο «αναρχοαριστερό της συμφοράς» και τον κάλεσε σε δημόσιο στοίχημα μεταξύ τους για την δικαστική εξέλιξη αυτών των διώξεων.
Ο @TKampagiannis το επί σειρά ετών στέλεχος της παράταξης «Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος έχει δημοσιεύσει μελέτη για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσω του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου, λέει εμένα «φελλό»…..διότι έχουν και… pic.twitter.com/0lHhTy1xvk
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) July 16, 2026
Ο δικηγόρος επανήλθε με νέα ανάρτηση- απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον ίδιο να κάνει λόγο για «θεσμικό ανέκδοτο». «Πέραν από το αστείο της υπόθεσης, θυμίζω ότι κατά το Ελληνικό Σύνταγμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου διορίζουν την ανώτατη ιεραρχία της δικαστικής εξουσίας, που είναι και πειθαρχικά η προϊστάμενη αρχή των δικαστών και των εισαγγελέων που θα κρίνουν επί των κρίσιμων υποθέσεων. Βάλτε τώρα με τον νου σας να δικάζεις και ταυτόχρονα να γνωρίζεις οτι έχουν μπει υπουργικά “στοιχήματα” για το αποτέλεσμα της κρίσης σου...» ανέφερε προσθέτοντας, μεταξύ άλλων: «Κύριε Μητσοτάκη, για να μην δείτε βίντεο με τον Υπουργό και Αντιπρόεδρό σας στο προαύλιο της Ευελπίδων να στοιχηματίζει αποφάσεις όπως ο κύριος Αυγολέμονος στον Ιππόδρομο, μήπως να σφυρίζατε επιτέλους τη λήξη αυτής της κυβέρνησης; Μήπως να λήξει τώρα αυτό το θεσμικό ανέκδοτο του οποίου προϊστασθε;».
Κύριε Μητσοτάκη, για να μην δείτε βίντεο με τον Υπουργό κ Αντιπρόεδρό σας στην Ευελπίδων να στοιχηματίζει αποφάσεις όπως ο κύριος Αυγολέμονος στον Ιππόδρομο, μήπως να σφυρίζατε επιτέλους τη λήξη αυτής της κυβέρνησης; Μήπως να λήξει τώρα το θεσμικό ανέκδοτο του οποίου προϊστασθε;> pic.twitter.com/n3ggkTRb8e
— Thanasis Kampagiannis (@TKampagiannis) July 17, 2026
Αναλυτικά η ανάρτηση του Θανάση Καμπαγιάννη
«Ο φελλός Υπουργός Υγείας πανηγυρίζει γιατί ασκήθηκαν ποινικές διώξεις “μόνο” σε 4 από τους 11 βουλευτές της ΝΔ και “μόνο” για πλημμελήματα. Στην ίδια γραμμή έχει συρθεί πλέον και η κυβέρνηση, διά του κυβερνητικού της εκπροσώπου, δείγμα της αποδρομής της αφού πλέον δεν απολαμβάνει καν της δεδηλωμένης λόγω του πλήθους των υποδίκων στις τάξεις της ΚΟ της ΝΔ και του πολιτικού εκβιασμού που οι βουλευτές της ασκούν.
Το πιο αστείο όλων είναι αυτό: ο φελλός Υπουργός διέδιδε τον ισχυρισμό ότι και οι 11 θα απαλλαγούν γιατί τα αποδιδόμενα εναντίον τους δεν συνιστούν παράνομες πράξεις αλλά είναι η “φυσιολογική” λειτουργία κάθε πολιτικού γραφείου βουλευτή και Υπουργού.
Όμως στις 6 από τις 11 περιπτώσεις για τις οποίες πραγματοποιήθηκε προκαταρκτική από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, κρίθηκε ότι προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης. Ο λόγος που οι διωκόμενοι βουλευτές είναι 4 και όχι 6 είναι πως ο Κεφαλογιάννης και ο Τσιάρας ισχυρίστηκαν ότι οι ιδιαίτεροί τους έπραξαν χωρίς την εντολή τους, αυτοβούλως.
Ισχυρίστηκαν δηλαδή ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτό που διέδιδε ο φελλός Υπουργός: ότι αυτή η λειτουργία δεν είναι λειτουργία πολιτικού γραφείου, ότι τα αποδιδόμενα συνιστούν παράνομες πράξεις, αλλά ότι αυτές τελέστηκαν εν αγνοία τους.
Και έτσι στις περιπτώσεις Τσιάρα και Κεφαλογιάννη δεν διώκονται οι ίδιοι αλλά ο ιδιαίτερος/διευθυντής και ο συνεργάτης του πολιτικού γραφείου. Στις 6, λοιπόν, από τις 11 υποθέσεις, η Εισαγγελία έκρινε ότι οι αξιόποινες πράξεις βάσιμα πιθανολογείται ότι τελέστηκαν.
Τελευταία ερώτηση: σε οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, όπου οι ελεγχόμενοι δεν θα ήταν βουλευτές και πρώην υπουργοί, θα αρκούσε ο ισχυρισμός “δεν γνώριζα τι έκανε ο συνεργάτης μου” για να μην ασκηθεί ποινική δίωξη;
Απάντηση οποιουδήποτε έχει στοιχειώδη γνώση της δικαστηριακής καθημερινότητας, ειδικά σε επίπεδο προδικασίας: Αστεία πράγματα! Όλα τα ελεγχόμενα πρόσωπα θα διώκονταν και θα καλούνταν στο ακροατήριο για να αποδείξουν την αθωότητά τους. Αυτά είναι η αλφαβήτα.
Αναλυτικά η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη
«Ο Θανάσης Καμπαγιάννη το επί σειρά ετών στέλεχος της παράταξης Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή» στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο οποίος έχει δημοσιεύσει μελέτη για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσω του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου, λέει εμένα «φελλό»…..διότι έχουν και τρόπους ως γνωστόν αυτοί οι αναρχοαριστεροί της συμφοράς. Λοιπόν κύριε Καμπαγιάννη θέλετε να βάλουμε ένα δημόσιο στοίχημα για το εάν η οποιαδήποτε από αυτές τις 4 διώξεις, οδηγήσει τελικά σε καταδίκη έστω μίας ημέρας; Για να σας δω τώρα πόσο γενναίος είστε; Εγω διακινδυνεύω δημοσίως και λέω: θα αθωωθούν πανηγυρικά και οι 4! Επίσης λέω ότι οι διώξεις ασκήθηκαν για να μην γίνει εντελώς ρεζίλι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Η «εγκληματική συμμορία» της ΝΔ ήταν τελικά διώξεις για 4 πλημμελήματα και η δηλωσή σας ότι έχει χάσει την δεδηλωμένη η ΚΟ μας επειδή «εκβιαζόμαστε» κλπ απλά δείχνει το μέγεθος της εμπάθειάς σας. Αλλά για να σας δω δέχεστε ένα δημόσιο στοίχημα μεταξύ μας για την δικαστική εξέλιξη αυτών των διώξεων;»
Αναλυτικά η δεύτερη ανάρτηση του Θ. Καμπαγιάννη.
«Θεσμικό ανέκδοτο
Ο Υπουργός Υγείας με καλεί να βάλουμε “δημόσιο στοίχημα” για το αποτέλεσμα των δικών που θα γίνουν με κατηγορούμενους βουλευτές και πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν θα μπορούσε να δικαιώσει πιο κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό “φελλός”. Πέραν από το αστείο της υπόθεσης, θυμίζω ότι κατά το Ελληνικό Σύνταγμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου διορίζουν την ανώτατη ιεραρχία της δικαστικής εξουσίας, που είναι και πειθαρχικά η προϊστάμενη αρχή των δικαστών και των εισαγγελέων που θα κρίνουν επί των κρίσιμων υποθέσεων. Βάλτε τώρα με τον νου σας να δικάζεις και ταυτόχρονα να γνωρίζεις οτι έχουν μπει υπουργικά “στοιχήματα” για το αποτέλεσμα της κρίσης σου...
Με την κυβερνητική θητεία να φτάνει ούτως ή άλλως στο τέλος της, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος θέλει να παίξει ψηφιακό μπαρμπούτι επί δικαστικών αποφάσεων. Αν αυτή είναι η κατάσταση τώρα, φανταστείτε τι θα γίνεται το φθινόπωρο που οι εκλογές θα είναι στην τελική ευθεία όποτε κι αν γίνουν, με τον Πρωθυπουργό μάλιστα να εξαρτά την πρόωρη ή μη προκήρυξή τους από την προστασία του “θεσμικού προφίλ” της κυβέρνησής του.
Κύριε Μητσοτάκη, για να μην δείτε βίντεο με τον Υπουργό και Αντιπρόεδρό σας στο προαύλιο της Ευελπίδων να στοιχηματίζει αποφάσεις όπως ο κύριος Αυγολέμονος στον Ιππόδρομο, μήπως να σφυρίζατε επιτέλους τη λήξη αυτής της κυβέρνησης; Μήπως να λήξει τώρα αυτό το θεσμικό ανέκδοτο του οποίου προϊστασθε;»