Την πέμπτη της διαδοχική νίκη σε πέντε αγώνες πέτυχε χθες στο Ταλίν η εθνική μας ομάδα νέων, που πείθει όλο και πιο πολύ ότι η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι απολύτως εφικτή. Χθες ήταν η σειρά της Κροατίας να... υποκλιθεί στην ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας, που ειδικά στην... εναέρια κυκλοφορία ήταν εξαιρετική! Η ελληνική ομάδα νίκησε με 77-68 και συνεχίζει να προπορεύεται και στον όμιλο της β' φάσης.
Η εθνική μας ομάδα είχε σε εξαιρετική μέρα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (παρουσία του προπονητή των Μιλγουόκι Μπάκς, Λάρι Ντριου), που μάζεψε 15 ριμπάουντ, ενώ έδωσε και τις 6 από τις 14 "τάπες" που "μοίρασε" συνολικά η ελληνική ομάδα! Από κοντά και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που πέτυχε 25 πόντους σε μόλις 26' συμμετοχής, καθώς από το 15' είχε χρεωθεί με 3 φάουλ.
Η Κροατία έκανε το... λάθος να προηγηθεί 21-16 στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν η ελληνική ομάδα έκανε να σκοράρει πάνω από 3,5 λεπτά. Σ' αυτό το σημείο ξέσπασε η... καταιγίδα και οι διεθνείς μ' ένα σερί 18-0 προηγήθηκαν με 34-21, για να τελειώσει το ημίχρονο 36-30.
Η διαφορά ξαναπήγε στους 13π. (43-30), αλλά οι Κροάτες αποδείχθηκαν "σκληρά καρύδια". Πλησίασαν 56-54 στο 33' κι ενώ συνέχιζαν να απειλούν (60-58), δύο τρίποντα του Λαρεντζάκη μέσα σε 34'' δευτερόλεπτα έδωσαν διαφορά ασφαλείας (66-59) στην ελληνική ομάδα στο 36'. Μέχρι το τέλος του αγώνα η Κροατία δεν μπόρεσε να πλησιάσει πιο κοντά από τους 5π. (70-65 1,5 λεπτό από τη λήξη). Τα δεκάλεπτα: 16-16, 30-36, 49-56, 68-77.
ΕΛΛΑΔΑ: Μποχωρίδης 9 (1 τρίπ., 5 ασ.), Λαρεντζάκης 25 (4), Παπαπέτρου 7 (1), Καραμαλέγκος 3 (1), Καλογιαννίδης, Σλαφτσάκης 2, Μήτσιαλος, Αντετοκούνμπο 12 (1 τρίπ., 15 ριμπ., 6 κοψ.), Μελισσαράτος 2, Αγραβάνης 14 (8 ριμπ.), Καμπερίδης, Γόντικας.
* Σήμερα, στις 6.00 μ.μ., η εθνική μας αντιμετωπίζει το Μαυροβούνιο, που χθες ηττήθηκε 63-56 από τη Λιθουανία.