Live τώρα    
Ελλάδα - Τουρκία 68-94 / Βαριά ήττα για την Εθνική - Μάχη για το χάλκινο μετάλλιο (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελλάδα - Τουρκία 68-94 / Βαριά ήττα για την Εθνική - Μάχη για το χάλκινο μετάλλιο (βίντεο)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
(INTIME NEWS/ΝΙΚΟΣ ΒΗΧΟΣ)

Η Εθνική Ελλάδας δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο στον ημιτελικό του Eurobasket 2025 και γνώρισε τη βαριά ήττα από την Τουρκία με 68-94, με αποτέλεσμα να παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Φινλανδία την Κυριακή στις 17:00.

Ο Ερτζάν Οσμάνι έκανε το παιχνίδι της ζωής του με 28 πόντους, ενώ ο Τσέντι Όσμαν (17 πόντοι) και Αλπερέν Σενγκούν με double-double 15 πόντων και 12 ριμπάουντ πλήγωσαν την Εθνική. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν κάτω από τα γνωστά του στάνταρ (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ 29:36), με τον Κώστα Σλούκα να είναι πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα με 15 πόντους.

Η Εθνική έκανε κάκιστο ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να κρατήσει άποντο τον Αλπερέν Σενγκούν (0/5 δίποντα). Η Ελλάδα πλήρωσε την αστοχία και τα αμυντικά κενά, με αποτέλεσμα να δεχτεί 14 πόντους με 4/4 τρίποντα από τον Ερτσάν Οσμάνι. Κι όλα αυτά ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε και τα δέκα λεπτά της πρώτης περιόδου, μένοντας στους 2 πόντους, με 5 ριμπάουντ.

Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε το νευρικό ξεκίνημα της Εθνικής, που είχε 0/3 λέι απ και ένα άστοχο σουτ του Ντίνου Μήτογλου, για να προηγηθεί με 0-7. Η ελληνική άμυνα είχε σοβαρές αδυναμίες στην άμυνα, ενώ το κακό ξεκίνημα δημιούργησε νευρικότητα και στην επίθεση. Μάλιστα ο Οσμάνι εκτόξευσε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, κάνοντας το 10-22 στο 8ο λεπτό. Ο ψηλός της Εφές έμοιαζε ασταμάτητος, καθώς η Τουρκία έβρισκε ελεύθερα σουτ κι εκείνος δεν αστοχούσε.

Στις αρχές της δεύτερης η διαφορά έπεσε στους έξι (20-26), με τον Γιάννη στον πάγκο, όμως τα λάθη συνεχίζονταν. Ο Κορκμάζ έβαλε γκολ-φάουλ για το 24-38 στο 16′, ο Σενγκούν κάρφωσε κι ο Όσμαν έβαλε τρίποντο από τη γωνία για το 24-43 στο 17′, σημείο στο οποίο όλα έδειχναν να χάνονται μπροστά στα μάτια μας. Το 31-49 του ημιχρόνου δεν είχε κρίνει το ματς, όμως το 2-17 στο σκοράρισμα από τα λάθη του αντιπάλου ήταν ακραίο.

Ο Σπανούλης άνοιξε το δεύτερο μέρος με τον Θανάση στο τέσσερα, όμως οι Τούρκοι πήγαν και στο +23 (34-57 στο 23′) και στο +24 (38-62 στο 24′) με τρίποντο του Λάρκιν και στο +26 (46-72) προς τα τέλη της τρίτης περιόδου. Ο Γιάννης βγήκε στο 27′, γύρισε για μια τελευταία προσπάθεια στις αρχές της τέταρτης, όμως οι Τούρκοι ήταν πολύ σοβαροί, δεν απειλήθηκαν, δεν έδωσαν δικαιώματα και πήραν με άνεση την πρόκριση στον τελικό.

Οι διαιτητές: Κάλιο, Ζουράποβιτς, Βάσκες

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 31-49, 51-72, 68-94

Ελλάδα (Σπανούλης): Ντόρσεϊ 9 (3/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Λαρεντζάκης 3 (1), Τολιόπουλος, Σλούκας 15 (3/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καλαϊτζάκης 11 (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/2 βολές), Παπανικολάου 2 (1/6 σουτ), Κατσίβελης, Σαμοντούροβ 3 (3/4 βολές), Γ. Αντετοκούνμπο 12 (6/13 δίποντα, 0/1 βολή, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κ. Αντετοκούνμπο 6 (3/3 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 μπλοκ), Θ. Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου 3 (1/8 σουτ, 4 ριμπάουντ)

Τουρκία (Αταμάν): Λάρκιν 14 (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ασίστ), Χάζερ 7 (7 ασίστ), Σανλί, Όσμαν 17 (5/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπιτίμ 6 (1), Κορκμάζ 7 (3/3 δίποντα), Σενγκούν 15 (5/14 δίποντα, 5/8 βολές, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα), Οσμάνι 28 (5/7 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μπόνα, Γιλμάζ, Σιπάχι, Γιούρτσεβεν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0