Η Ελλάδα πήρε το ντέρμπι με την Ισπανία, επικρατώντας με 86-90 και θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ στη φάση των «16» του EuroBasket 2025 την Κυριακή, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους απερχόμενους πρωταθλητές Ευρώπης.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους, άντεξε στη μεγάλη επιστροφή των Ισπανών και πλέον θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ στο πρώτο νοκ άουτ στη Ρίγα.
Try as much as you wish, Giannis is inevitable.#EuroBasket | #MakeYourMark pic.twitter.com/fdCmWCbTyV
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 4, 2025
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκαναν τρομερό ματς, σφραγίζοντας τον θρίαμβο της Εθνικής. Τέλος εποχής για τη «ρόχα» μετά από 11 συνεχείς παρουσίες σε ημιτελικούς EuroBasket, στο τελευταίο ματς του Σέρτζιο Σκαριόλο στον πάγκο των Ισπανών.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ήταν απολαυστικός (25 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 9 ασίστ), ο Κώστας Σλούκας έβαλε κρίσιμα καλάθια στο τέλος, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν συγκινητικός, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε μεγάλη εμφάνιση (22 πόντοι, έξι τρίποντα).
Tyler Dorsey with his SIXTH three-pointer 💧#EuroBasket | #MakeYourMark pic.twitter.com/guKMBj711d
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 4, 2025
Η Ισπανία, από την άλλη, βρέθηκε στο καναβάτσο αλλά έδωσε εκπληκτική μάχη με πείσμα. Οι 19χρονοι Σέρχιο ντε Λαρέα – Μάριο Σεν Σουπερί ενθουσίασαν και έδειξαν σκηνές από τα προσεχώς, όμως ο Σέρτζιο Σκαριόλο και η ομάδα του θα γυρίσουν στην πατρίδα τους καθώς οι Ίβηρες αποκλείστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους από τη φάση των νοκάουτ.
Τα δεκάλεπτα: 20-31, 35-50, 63-68, 86-90
IT'S TOO EASY FOR GIANNIS 🇬🇷#EuroBasket | #MakeYourMark pic.twitter.com/Y52YL1V2nz
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 4, 2025
K-PAP. #EuroBasket x @HellenicBF pic.twitter.com/zQXhZVxKb1
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) September 4, 2025

