Μετά την απευθείας πρόκρισή του στον τελικό του μήκους των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, με ένα και μοναδικό άλμα στα 8.30μ., ο κορυφαίος Μίλτος Τεντόγλου βρέθηκε στην μικτή ζώνη και έκανε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ.
«Αν με ευνοήσει ο καιρός μπορώ και λίγο παραπάνω», ήταν το πρώτο που είπε μετά την ήδη επική επίδοσή του λίγα λεπτά πριν.
Μιλώντας για τις καιρικές συνθήκες στο στάδιο εξήγησε πως «αν έχει κόντρα άνεμο, όπως ήταν σήμερα, δεν μπορείς να κάνεις ρεκόρ εύκολα, πρέπει να σε ευνοούν και οι συνθήκες. Αλλά αν έχει καλή μέρα στις 06/08 μπορώ να κάνω μέχρι και ρεκόρ».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για όσα ακούγονται για το ταρτάν του γηπέδου και για το εάν ευνοεί τους αθλητές, δήλωσε ότι αυτό δεν ισχύει, αν και στον ίδιο αρέσει το ταρτάν του γαλλικού σταδίου.
«Παπατζιλίκια ότι ευνοεί 2% το ταρτάν, εμένα με βολεύει αυτό το γήπεδο, το σκληρό ταρτάν, τρέχω πιο καλά, πηδάω πιο ψηλά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε πηδήξει 8 μέτρα και 65 εκατοστά στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης τον Ιούνιο.
Δείτε τις δηλώσεις του: