Live τώρα    
Σερβία - Νότιο Σουδάν / «Οι παίκτες μου έκλαιγαν - Ήταν παρωδία, έγιναν κραυγαλέα πράγματα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σερβία - Νότιο Σουδάν / «Οι παίκτες μου έκλαιγαν - Ήταν παρωδία, έγιναν κραυγαλέα πράγματα»

Παίκτες της Σερβίας πανηγυρίζουν
(EPA/ALEX PLAVEVSKI)

Έντονα παράπονα από τη διαιτησία είχε ο προπονητής του Νότιου Σουδάν Ρόγιαλ Άιβι μετά την ήττα από τη Σερβία που έστειλε την Εθνική Ελλάδας στην επόμενη φάση.

«Τι παρωδία! Τι παρωδία! Οι παίκτες μου έπαιξαν με καρδιά και ψυχή και αυτό είναι παρωδία! Αυτό έχω να πω» ο προπονητής του Νοτίου Σουδάν και συμπλήρωσε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Αρχικά, κοιτάξτε τις βολές. Εκτέλεσαν 31 βολές. Εμείς εκτελέσαμε 6 βολές. Αυτό λέει μία ιστορία. Αυτό λέει την αληθινή ιστορία, επειδή είναι παρωδία. Πώς εκτέλεσαν 31 βολές και εμείς 6; Πώς; Απαντήστε μου! Απαντήστε μου!

Είχαμε περισσότερα σουτ (σ.σ 78 για 54), τους κερδίσαμε στα ριμπάουντ, έχοντας 11 επιθετικά. Εκτέλεσαν 31 βολές. Πείτε μου. Πείτε μου. Οι παίκτες μου έδωσαν αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, πώς εκτέλεσαν 6 βολές; Σουτάραμε μία ελεύθερη βολή στο δεύτερο μέρος. Μία βολή στο δεύτερο μέρος!».

Ο Άιβι ανέφερε ότι οι διαιτητές ποτέ δεν του έδωσαν εξήγηση, παρά του έλεγαν συνεχώς να μην σηκώνονται οι παίκτες της ομάδας από τον πάγκο: «Είχα διάλογο με τους διαιτητές, αλλά δεν μου μιλούσαν. Μου έδωσαν τεχνική ποινή. Ανησυχούσαν επειδή οι παίκτες ήταν όρθιοι στον πάγκο ή μην περάσω την γραμμή αντί να διευθύνουν το ματς.

Τι σημασία έχει αν πατήσω την γραμμή με το ματς; Τι σημασία έχει αν είναι όρθιοι οι παίκτες μου στον πάγκο; Εξηγήστε μου. Είμαι μπερδεμένος. Οι παίκτες μου πάλεψαν. Έκαναν ό,τι τους ζήτησα, έμειναν πιστοί στο πλάνο. Ο Γιόκιτς είναι σπουδαίος παίκτης, ο Μπογκντάνοβιτς είναι σπουδαίος παίκτης. Δύο παίκτες δεν μπορούν να σε νικήσουν. Ο Μπογκντάνοβιτς είχε 30 πόντους, ο Γιόκιτς 22. Εκτέλεσε 12 βολές. Πείτε μου εσείς».

Κλείνοντας, ο Άιβι επισήμανε ότι θα διαμαρτυρηθεί και επίσημα στην Ολυμπιακή Επιτροπή: «Μιλάω για το παρόν, για αυτό που είδαν τα μάτια μου. Θα δω ξανά το παιχνίδι, πρέπει να στείλω το βίντεο στην FIBA, στην Ολυμπιακή Επιτροπή, σε όποιον χρειαστεί.

Έγιναν κραυγαλέα πράγματα. Ένας παίκτης μου πήγε για σουτ και ένας αντίπαλος πήγε από κάτω του, τραβούσαν φανέλες. Έπρεπε τα σφυρίγματα να είναι ίδια. Δεν είμαι από τους τύπους που κάνουν παράπονα, αλλά έγιναν κραυγαλέα πράγματα. Και έμεινα ψύχραιμος επειδή απείλησαν (σ.σ οι διαιτητές) ότι θα με αποβάλλουν. Και δεν ήθελα να αφορά εμένα και τους διαιτητές.

Οι παίκτες μου έκλαιγαν επειδή τα έδωσαν όλα. Τα έδωσαν όλα. Προτιμώ να χάσω με 30 πόντους παρά αυτό που έγινε. Δεν ξέρω τι να πω. Δεν έχω απαντήσεις. Πονάει. Οι παίκτες μου πονάνε. Εγώ πονάω. Είναι ντροπή. Είναι ντροπή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0