Live τώρα    
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 / Μεγάλη νίκη της εθνικής πόλο επί των Αμερικανών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 / Μεγάλη νίκη της εθνικής πόλο επί των Αμερικανών

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε με 13-11 την ομάδα των ΗΠΑ.

Η εθνική ομάδα των ανδρών σε ένα παιγνίδι διαφήμιση του αθλήματος έκανε το τρία στα τρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι και πέρασε στα προημιτελικά.

Στέλιος Αργυρόπουλος και Γιάννης Φουντούλης πέτυχαν τα τελευταία έξι ελληνικά γκολ και «υπέγραψαν» τη νίκη, με τον Μάνο Ζερδεβά να πεισμώνει μετά από ένα σοβαρότατο λάθος στο τέλος της πρώτης περιόδου και να τελειώνει το ματς με 16 αποκρούσεις, αρκετές εκ των οποίων ήταν εντυπωσιακές.

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, η εθνική έδειξε διάθεση να κολυμπήσει γρήγορα, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις προβληματικές επιστροφές των Αμερικανών (που είναι πιο γρήγοροι, αλλά καθυστερούν να οργανωθούν). Με τον τρόπο αυτό, οι διεθνείς βρήκαν στην κόντρα ένα γκολ με τον Βλαχόπουλο και ένα κερδισμένο πέναλτι με τον Αργυρόπουλο, που αξιοποίησε ο Γενηδουνιάς, και προηγήθηκαν 4-2. Ο Μπόουεν όμως μείωσε με πέναλτι και, στην εκπνοή του πρώτου οκταλέπτου, ο τερματοφύλακας Ουάινμπεργκ σκόραρε από το ένα τέρμα στο άλλο (!), για να ισοφαρίσει σε 4-4.

Ο Ζερδεβάς είχε προφανή ευθύνη σε αυτό το γκολ, αλλά πήρε άμεσα το... αίμα του πίσω, με δύο μεγάλες αποκρούσεις σε φάσεις με αριθμητικό μειονέκτημα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε επίθεση με δύο παίκτες παραπάνω, αλλά βρήκε γκολ με τρομερή ενέργεια του Νικολαϊδη από τα 2μ. Η ελληνική ομάδα έφτασε ξανά στο +2 (6-4 και 7-5), αλλά στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου, οι διαιτητές καταλόγισαν πέναλτι σε βάρος του Ζερδεβά, σε μία διεκδίκηση της μπάλας με τον Χάλοκ (κι ενώ ουσιαστικά η άμυνα είχε βγει), και ο Βάβιτς μείωσε σε 7-6.

Οι ΗΠΑ βρήκαν δύο γρήγορα γκολ στην τρίτη περίοδο, αμφότερα παίρνοντας ριμπάουντ μετά από αποκρούσεις του Ζερδεβά, και πέρασαν μπροστά 8-7. Ο Αργυρόπουλος με πέναλτι διέκοψε το αμερικανικό σερί και εν συνεχεία, ο ίδιος και ο Φουντούλης με διαδοχικά τέρματα σε παίκτη παραπάνω έφεραν την εθνική στο +2 (11-9) στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Οι δύο Ελληνες διεθνείς συνέχισαν να «εκτελούν» και στην τελευταία περίοδο και, σε συνδυασμό με την αδυναμία των Αμερικανών να αξιοποιήσουν τις αποβολές που κέρδιζαν (1/12 συνολικά), η «γαλανόλευκη» εδραίωσε το προβάδισμα και έφτασε στη νίκη, διασφαλίζοντας το εισιτήριο για την οκτάδα.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-2, 4-3, 2-2

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0