Live τώρα    
ΕΠΟ / Πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού για την ανακοίνωση μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΟ / Πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού για την ανακοίνωση μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης
EUROKINISSI/KLODIAN LATO

Πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ αναφορικά με την ανακοίνωσή που εξέδωσαν οι «ερυθρόλευκοι», μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραισκάκης» για την 5η αγωνιστική των play-offs της Superleague όπου επικράτησε η «Ένωση» με 1-3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ ο αντιεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης άσκησε πειθαρχική δίωξη διότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της «δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της ΕΠΟ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι αλήτες της ΕΠΟ και η ανίκανη να τους αντιμετωπίσει κυβέρνηση, σκότωσαν το ποδόσφαιρο».

«Σήμερα είδαν ακόμα και οι τυφλοί τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η νοθεία, η αλητεία και οι παράνομοι έδειξαν ότι δεν έχουν καμιά συστολή. Σας είχαμε πει ότι ο κόσμος μας είναι καζάνι που βράζει! Έκανε πολύ υπομονή. Βάπτισαν πέναλτι μια φάση που δεν υπάρχει καμμιά επαφή. Δεν πήγαν καν στο VAR όταν έγινε καθαρό φάουλ πριν από το γκολ της ΑΕΚ. Αηδίασε ολόκληρη η Ελλάδα. Οι αλήτες της ΕΠΟ και η ανίκανη να τους αντιμετωπίσει κυβέρνηση, σκότωσαν το ποδόσφαιρο!», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, ασκήθηκαν οι ακόλουθες πειθαρχικές διώξεις.

1. Σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός-ΑΕΚ που διεξήχθη την 23-4-2023 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Σε βάρος της ΕΠΣ Σερρών, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Απόλλων Παραλιμνίου-Θερμαϊκός Θέρμης που διεξήχθη την 23-4-2023 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα, προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν τη τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0