Live τώρα    
5°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
5 °C
3.6°C6.7°C
0 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
4 °C
2.5°C5.8°C
3 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
6.0°C11.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.9°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.5°C4.9°C
2 BF 36%
Σεξουαλικά εγκλήματα / Καζάνι που βράζει η ενόργανη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεξουαλικά εγκλήματα / Καζάνι που βράζει η ενόργανη

ΕΝΟΡΓΑΝΗ

H άλλοτε πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Μαρία Παπάκου επανέφερε τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου στο προσκήνιο την καταγγελία των 28 γυμναστριών για σεξουαλική παρενόχληση μιλώντας στο MEGA, για να ακολουθήσουν ραγδαίες εξελίξεις, με αντικρουόμενες τοποθετήσεις, που φτάνουν στα όρια του... αλαλούμ!

Η Παπάκου κατήγγειλε, με λεπτομερείς περιγραφές, πως δεχόταν κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική παρενόχληση από ομοσπονδιακό προπονητή και κανείς δεν αντέδρασε, παρά το γεγονός ότι το γνώριζαν πολλοί!

Την Τρίτη έγινε γνωστό με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο, καθώς τα καταγγελλόμενα αδικήματα αφορούν πλημμελήματα που έχουν γίνει το διάστημα 1985-2000 και έχουν παραγραφεί...

Ανενημέρωτη η ΕΓΟ...

Την ίδια μέρα, υπάρχει ανακοίνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, που προφανώς δεν γνώριζε την τροπή που πήρε η υπόθεση στη Δικαιοσύνη:

«Με θλίψη και απογοήτευση η Ομοσπονδία παρακολουθεί δημόσιες εμφανίσεις, δηλώσεις και καταγγελίες στα ΜΜΕ πρώην αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι-ες ρίχνουν σκιές στο άθλημα της Γυμναστικής χωρίς να κατονομάζουν συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ οι ίδιοι αναιτιολόγητα αγνόησαν και δεν προσήλθαν ενώπιον των οργάνων της Ομοσπονδίας, δεν αναμένουν το αποτέλεσμα της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προτιμώντας αντ’ αυτών την εύκολη οδό της δημιουργίας εντυπώσεων στα ΜΜΕ. Η ΕΓΟ αναμένει με ενδιαφέρον τη διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών από την Ελληνική Δικαιοσύνη και με το ίδιο πάντοτε ζητούμενο»!

Και η ανακοίνωση της ΕΓΟ συνεχίζει:

«Αμέσως μετά τις πρώτες καταγγελίες συγκλήθηκε, με εντολή του προέδρου κ. Αθανασίου Σταθόπουλου, έκτακτο Δ.Σ. Ομόφωνα αποφασίστηκε η συγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής από μέλη του Δ.Σ. για τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Η επιτροπή τέθηκε στη διάθεσή των καταγγελλόντων, ώστε εκείνοι να μπορέσουν να παράσχουν, με απόλυτη εμπιστευτικότητα, συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τα πρόσωπα, τον χρόνο, τον τόπο και τις συνθήκες τέλεσης των καταδικαστέων πράξεων που καταγγέλλουν, προκειμένου η ΕΓΟ να προχωρήσει σε περαιτέρω διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών και να επιβάλει τυχόν πειθαρχικές κυρώσεις.

Μετά την άκαρπη παρέλευση δεκαπέντε ημερών από τη σύσταση της Τριμελούς Επιτροπής, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι καταγγέλλουσες αθλήτριες δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να προσέλθουν και να καταθέσουν αρμοδίως, η ΕΓΟ στις 23 Απριλίου 2021 διαβίβασε τον φάκελο καταγγελιών στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου αυτής, ώστε να επιληφθεί των καταγγελιών, αλλά και σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 35 του Καταστατικού της Ομοσπονδίας μας».

Στην ΕΦΙΠΗΔ από τον Απρίλιο...

Στην τελευταία παράγραφο υπάρχει, βέβαια, η είδηση πως η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας της ΕΟΕ έχει στα χέρια της εδώ και οκτώ τουλάχιστον μήνες τον φάκελο των καταγγελιών και δεν έκανε τίποτα, αλλά, σύμφωνα πάλι με το ΑΠΕ-ΜΠΕ (επίσης την Τρίτη 4 Ιανουαρίου), «με ενέργειες του προέδρου της ΕΦΙΠΗΔ Γιάννη Κάπου κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες για αυτεπάγγελτη δίωξη, προκειμένου να διερευνηθούν τα εξόχως σοβαρά καταγγελλόμενα παραπτώματα. Εισηγητής της υπόθεσης θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης στην ΕΟΕ, δρ. Κωνσταντίνος Φίλης»!

Στα παραπάνω να προσθέσουμε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια, που υποστηρίζει πως δέχτηκε ακόμη και... κατάρες για τα παιδιά του, μετά την άστοχη -όπως παραδέχθηκε ο ίδιος- τοποθέτησή του στο ζήτημα, για να διαπιστώσουμε ότι ο χώρος της ενόργανης γυμναστικής είναι ένα καζάνι που βράζει! Κοντεύει να κλείσει χρόνος από τις πρώτες καταγγελίες κι ακόμη ένα όνομα από τους καταγγελλομένους δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, λες και υπάρχει πέπλο «προστασίας». Κάποιοι απ’ αυτούς είναι πιθανό να γυμνάζουν και σήμερα μικρά κοριτσάκια. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL