Έπειτα από 26 αγώνες στο ΝΒΑ, ένας παίκτης που έχει ξεχωρίσει ιδιαίτερα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κι αυτό δίχως κανένα ίχνος "σωβινισμού". Ο Έλληνας άσος έχει γίνει πλέον ο "σταρ" των Μιλγουόκι Μπακς και στα 22 του χρόνια ηγείται της ομάδας του, που κάνει μία από τις καλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων και βρίσκεται στην 5η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με 13-13 νίκες. Είναι τόσο εντυπωσιακή η πρόοδος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που η επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ αφιέρωσε ειδικό άρθρο με τα νούμερα της στατιστικής του "Greek 'Freak'" που κανείς δεν μπορεί να... αμφισβητήσει.
Είναι ο μοναδικός παίκτης του "μαγικού κόσμου" που έχει την καλύτερη στατιστική της ομάδας του και στις έξι θετικές κατηγορίες (πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα και -προφανώς- στη συνολογική αξιολόγηση)!
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πετυχαίνει 22,6 πόντους κατά μέσο όρο, έναντι 16,9 πόντους την περσινή σεζόν. Η συγκεκριμένη επίδοση τον φέρνει στην 16η θέση, πιο ψηλά από μεγάλα ονόματα όπως ο Καρμέλο Άντονι (Νέα Υόρκη), ο Κέμπα Ουόκερ (Σαρλότ Χόρνετ), ο Άντριου Ουίγκινς (Μινεσότα) κ.λπ. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η σταθερότητά του, αφού έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα παιχνίδια!
Στη 16η θέση βρίσκεται και στον τομέα των ριμπάουντ, με 9,1 μέσο όρο, έναντι 7,6 την περσινή περίοδο, αλλά είναι και 18ος στις ασίστ, με 6 "τελικές πάσες" ανά παιχνίδι. Δεν είναι κλασικός πλέι μέικερ κι όμως ξεπερνάει και σ' αυτόν τον τομέα πολλούς "σπεσιαλίστες" (Στέφεν Κάρι, Νταμιάν Λίλαρντ, Μάικ Κόνλεϊ και Κέμπα Γουόκερ).
Είναι πέμπτος "κλέφτης" του ΝΒΑ με 2,1 κλεψίματα ανά παιχνίδι, έναντι 1,2 πέρσι. Υστερεί μόνο από τους Καουάι Λέοναρντ (Σαν Αντόνιο), Θάμπο Σεφολόσα (Ατλάντα), Τόνι Άλεν (Μέμφις) και Τρέβορ Αρίζα (Μαϊαμι). Στην ίδια θέση (5η) βρίσκεται και στις "τάπες", αφού περισσότερες από 2 ανά/παιχνίδι έχουν μόνο ο Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), Ρούντι Γκόμπερτ (Γιούτα Τζαζ), Μάιλς Τάρνερ (Ιντιάνα) και Χασάν Χουαϊτσάιντ (Σακραμέντο). Επιπλέον, είναι πέμπτος και στα καρφώματα (συνολικά 64).
Ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι Μιλγούοκι Μπακς με τον Έλληνα στο παρκέ έχουν θετικό συντελεστή πόντων (+107), ενώ με αυτόν στο πάγκο αρνητικό (-60)! Επιπλέον, με 13,5 μ.ό. στο "ζωγραφιστό" βρίσκεται στην 1η θέση της σχετικής λίστας των παικτών του ΝΒΑ, συμπεριλαμβανομένων των σέντερ!
Τέλος, με τους 26,9 βαθμούς στην αξιόλογηση βρίσκεται και σ' αυτόν τον τομέα στην 5η θέση μεταξύ όλων των παικτών του ΝΒΑ και βέβαια πρώτος για την ηλικία του. Μεγαλύτερη βαθμολογία έχουν μόνο οι Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), Κέβιν Ντουράντ (Γκόλντεν Στέιτ) και Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς). Είναι προφανές ότι αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίσει σ' αυτούς τους ρυθμούς και τους... αριθμούς, μια θέση στο επόμενο "All Star Game" είναι δεδομένη, όπως και ο τίτλος του "πιο βελτιωμένου παίκτη" της χρονιάς!