Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προκρίθηκαν εύκολα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που "ίδρωσε" να αποκλείσει την πορτογαλική Αρούκα (0-1 ο κανονικός αγώνας) στην παράταση (2-1). Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο τέταρτο λεπτό της παράτασης. Το γκολ της πρόκρισης πέτυχε με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής (δοκάρι και... μέσα) ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος μπήκε στο ματς μετά τη λήξη του κανονικού αγώνα. Ο Ιντέγιε στο 113' με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-1 και "τελείωσε" το ματς.
Στο πρώτο ημίχρονο η Αρούκα είχε χάσει δύο ευκαιρίες για να κάνει το 0-1, για να "ξυπνήσει" ο Ολυμπιακός προς το τέλος του 45λέπτου και να απειλήσει με τον Ιντέγιε (38') και τον Ντε Λα Μπέγια (40'). Στο 65' ο Καπίνο απέκρουσε σωτήρια κοντινή κεφαλιά του Γκονζάλες και στο 80' ο Ζέζε με γυριστό σουτ πέτυχε το 0-1.
* Με πρωταγωνιστή τον Ιβάν Ιβάνοφ ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Μπρόντμπι στη Δανία και πήρε εύκολα την πρόκριση (3-0 το πρώτο ματς). Ο Βούλγαρος αμυντικός απέκρουσε σωτήρια πάνω στη γραμμή του τέρματος στο 16' και στο 65' πέτυχε το 1-1 με δυνατή κεφαλιά σε σέντρα του Λουντ. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 35' με κοντινό σουτ του Μουχτάρ (1-0). Οι "πράσινοι" είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουν ένα ακόμη γκολ (38' δοκάρι ο Ιμπάρμπο, 54' Μπεργκ, 82' Λουντ).
* Ο ΠΑΟΚ είχε ακόμη πιο εύκολο έργο και νίκησε με 2-0 την Ντιναμό στην Τούμπα, μετά και το 3-0 στην Τιφλίδα. Ο Ροντρίγκες πέτυχε το 1-0 στο 4' και ο Τζαβέλλας με κεφαλιά στο 45' πέτυχε το 2-0. Στο 44' ο Κάμπος έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Σκρίμπε).