Live τώρα    
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" / Σημαντικές οι διεθνείς συμμετοχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" / Σημαντικές οι διεθνείς συμμετοχές

Διεξάγεται αύριο το πρωί ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», με εκκίνηση στην Πέλλα και τερματισμό στη Θεσσαλονίκη, και στις εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος συνολικά πάνω από 20.000 δρομείς - πεζοπόροι όλων των ηλικιών.

Στον Μαραθώνιο, όπου έχουν δηλωθεί 1.803 δρομείς, θα πάρουν μέρος και αθλητές υψηλού επιπέδου. Στην κατηγορία των ανδρών θα είναι παρών ο Αιθίοπας Τέκλου Γκέτου Μεταφέρια, νικητής του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» το 2012 και το 2013 αλλά και 2ος στην περσινή διοργάνωση, που θα προσπαθήσει να επανακτήσει τα σκήπτρα, έχοντας ως αντιπάλους τους συμπατριώτες του Μπόνσα Γκόνφα και Σισάι Μάμο Μπαλέτσα, τους Κενυάτες Τζέιμς Εμούρια και Σίλας Τόο, τους Ρώσους Βασίλι Περμίτιν και Γεβγκένι Μπίκοφ, τον Ούγγρο Τάμας Νάγκι και τον Ιταλό Μάουρο Φιρμάνι. Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν οι Θόδωρος Αναγνώστου, Αντώνης Παπαδημητρίου και Κυριάκος Συμηριώτης, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον αντίστοιχο περσινό αγώνα.

Στις γυναίκες, παρούσα για άλλη μια χρονιά θα είναι η Ρουμάνα Αλίνα Νιτουλεάσα (1η το 2012, 3η το 2014), ενώ στην εκκίνηση θα βρεθούν και η Ζερίτου Ουακτζίρα Μπέγκασοου από την Αιθιοπία, οι Στέλλα Μπαρσόσιο, Χέλεν Κιμουτάι από την Κένυα και οι Ρωσίδες Οξάνα Τέπλιχ και Άννα Τανγκόβα.

Το πρόγραμμα των αγωνιστικών εκδηλώσεων: 8.00 π.μ. Εκκίνηση Μαραθωνίου δρόμου (Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου, κεντρική πλατεία Πέλλας), 8.45 μ.μ. εκκίνηση Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων), 8.50 μ.μ. εκκίνηση Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων (Πλατεία Αριστοτέλους).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0