Ο Ηρόδοτος γλίτωσε την αποβολή από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Η τριμελής επιτροπή της ΕΠΟ πρόκειται να τον τιμωρήσει με -12 βαθμούς, 10 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και 2.500 πρόστιμο για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Εθνικό, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, που οδήγησαν στον θάνατο του Κώστα Κατσούλη.
Αυτή είναι η απόφαση των Γιάννη Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλη Τοπολιάτη και Γιώργου Γκιρτζίκη, οι οποίοι ορίστηκαν από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ως μέλη της επιτροπής, η οποία εκδίκασε, σε πρώτο βαθμό, την υπόθεση για το τραγικό συμβάν, που έγινε στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού στις 14 Σεπτεμβρίου. Η ποινή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την ΕΠΟ, καθώς απομένει η οριστικοποίησή της στη συνεδρίαση που θα έχει η επιτροπή σήμερα το πρωί, αλλά και η σχετική γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ομοσπονδίας.
Να σημειωθεί ότι προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ να συγκροτείται ειδική επιτροπή προκειμένου να εκδικαστούν εξαιρετικές περιπτώσεις, παρακάμπτοντας την πειθαρχική της επιτροπή. Σε δεύτερο βαθμό, σε περίπτωση έφεσης, την απόφαση θα πάρει η ολομέλεια του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Ο Ηρόδοτος θα περιμένει πρώτα να μάθει το σκεπτικό της απόφασης και στη συνέχεια θα αποφασίσει για το αν θα κάνει ή όχι έφεση.