Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι και όλες στην απεργία ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι και όλες στην απεργία ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζομένους, τους νέους και τις νέες, να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία των συνδικάτων και στη συγκέντρωση που έχει προκηρυχτεί στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί απευθύνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη από τους πρώτους μήνες έδειξε τι σημαίνει για αυτήν (αντί)εργατική πολιτική. Σε πλήρη ταύτιση με τις επιταγές των μεγάλων εργοδοτικών ενώσεων και του ΣΕΒ προχώρησε στην κατάργηση πολλών προστατευτικών διατάξεων για τους εργαζομένους (όπως η αιτιολογημένη απόλυση) που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, υποβάθμισε το ΣΕΠΕ και αποδιάρθρωσε το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

«Στην κατεύθυνση αυτή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο υπονομεύει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και έρχεται να πλήξει ακόμα περαιτέρω τους χαμηλόμισθους εργαζομένους και τους μικροσυνταξιούχους. Συγκεκριμένα προβλέπει:

• Την κατάργηση της 13ης σύνταξης που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη νομοθετήσει

• Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα, ευνοώντας έτσι τα μεγάλα εισοδήματα και επιβαρύνοντας την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων με χαμηλότερα εισοδήματα

• Την αύξηση των ελάχιστων εισφορών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους

• Την κατάργηση των εκπτώσεων των εισφορών που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες μετά την άδεια λοχείας.

• Λιγότερα χρήματα για κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020

• Μείωση των εισφορών υπέρ ΟΑΕΔ, οδηγώντας σε μεγάλη μείωση των κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας

• Τέλος, ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ και τη συρρίκνωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης».

«Ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα δώσουν ηχηρή απάντηση στην αντεργατική πολιτική και τις προσπάθειες διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από την κυβέρνηση. Θα αντισταθούν διεκδικώντας ένα δημόσιο, αναδιανεμητικό και καθολικό ασφαλιστικό σύστημα που θα σέβεται τους κόπους των εργαζομένων και θα δίνει αξιοπρεπείς συντάξεις» τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsyrizayouth%2Fposts%2F2430581360379477&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL