Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Ο Γ. Βρούτσης επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της "Α" - Εκατοντάδες "γαλάζια" στελέχη σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με διπλές μηνιαίες απολαβές, που θα ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τα 5.000 ευρώ! / Ο Γ. Βρούτσης επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ: Διπλοπληρωμένη" εκλογική πελατεία στο κράτος!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γ. Βρούτσης επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της "Α" - Εκατοντάδες "γαλάζια" στελέχη σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με διπλές μηνιαίες απολαβές, που θα ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τα 5.000 ευρώ! / Ο Γ. Βρούτσης επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της ΑΥΓΗΣ: Διπλοπληρωμένη" εκλογική πελατεία στο κράτος!

Με επικοινωνιακή αντεπίθεση, επιχειρώντας να κάνει "το μαύρο άσπρο", ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης όχι μόνο παραδέχεται τη σκανδαλώδη φωτογραφική διάταξη για τους "γαλάζιους παππούδες" που θα λαμβάνουν και σύνταξη και μισθό, όπως αποκάλυψε η "Αυγή" το περασμένο Σάββατο, αλλά κλιμακώνει και επεκτείνει το ρουσφετολογικό καθεστώς μέσω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για εκατοντάδες "γαλάζια" στελέχη που θα τοποθετηθούν σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με πρωτοφανείς (και διπλές) μηνιαίες απολαβές, που θα ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις τα 5.000 ευρώ!

"Αποκαθιστούμε μια μεγάλη αδικία κατά των συνταξιούχων" αναφέρει σε χθεσινή δήλωσή του ο Γ. Βρούτσης, ο οποίος σε τηλεοπτικό κανάλι προχθές Κυριακή κατέβασε στο 70% τις συντάξιμες απολαβές όσων συνταξιούχων του Δημοσίου θα διοριστούν (ή έχουν ήδη διοριστεί) σε δημόσιους οργανισμούς, υπουργεία, ανεξάρτητες αρχές και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα "λειτούργησε τιμωρητικά και απαξιωτικά απέναντι στους συνταξιούχους".

Κομματικός στρατός υπερηλίκων

Ο Γ. Βρούτσης κάνει ότι ξεχνάει πως η (εύλογη) αναστολή της σύνταξης για τους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους που τοποθετούνται σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης δεν έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Θεσμοθετήθηκε με διάταξη του 2010 Ν. 3863/2010 (Λοβέρδος - Κουτρουμάνης) και ο νομοθέτης (πολύ σωστά) έκανε τη συγκεκριμένη πρόβλεψη αναστολής της σύνταξης προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος δημιουργίας πελατειακού κράτους!

Επιπλέον ο υπουργός Εργασίας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι θέσεις αυτές -στις οποίες η (κάθε) κυβέρνηση διορίζει συγκεκριμένα πρόσωπα της αρεσκείας της- έχουν κατά κανόνα υψηλότατες αμοιβές, οπότε δεν τίθεται πρόβλημα βιοπορισμού τους.

Ποιος επομένως είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει οι διοριζόμενοι από την κυβέρνηση να "διπλοπληρώνονται" φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τα 5.000 και 6.000 ευρώ; (Π.χ. στις ανεξάρτητες αρχές ο μισθός κυμαίνεται στα 4.000 ευρώ).

Ένας λόγος υπάρχει: Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φτιάχνει "γαλάζιο" στρατό από παλαιά κρατικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που έχουν συνταξιοδοτηθεί προκειμένου να καταλάβουν πολιτικές κατά βάση θέσεις.

Σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ υποκρισίας ο Γ. Βρούτσης με τη χθεσινή ανακοίνωσή του ταυτίζει τα χρυσοπληρωμένα "γαλάζια" στελέχη, που θα διορίζονται "διπλοπληρωμένα", με τους αγρότες, που θα διατηρούν την ελάχιστη σύνταξή τους στο 100% και μετά τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ταυτόχρονα ανεβάζει το ποσοστό της σύνταξης που θα λαμβάνουν στο εξής οι συνταξιούχοι (δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα) στο 70%, όταν η ανεργία στους νέους εξακολουθεί να είναι στα ύψη και την ώρα που απολύει 5.500 μεταπτυχιακούς φοιτητές που εργάζονταν στο Δημόσιο μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Με άλλα λόγια ο κ. Βρούτσης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το σκάνδαλο των διπλοπληρωμένων στελεχών τους, δείχνουν την αποφασιστικότητά τους για ένα κομματικό κράτος υπερηλίκων, αντί να μειώσουν την ανεργία και το brain drain, για το οποίο τόσα κροκοδείλια δάκρυα χύνουν με κάθε ευκαιρία.

Όλγα Γεροβασίλη: “Δεν είμαστε ίδιοι, κ. Βρούτση”

Απαντώντας στον υπουργό Εργασίας, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη τόνισε:

"Δυστυχώς για τον κ. Βρούτση η αλήθεια και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αλλάζουν όσα ψέματα και να χρησιμοποιήσει.

Την περίοδο 2010 - 2015 οι κυβερνήσεις του παλαιού δικομματισμού -επιφανής εκπρόσωπος του οποίου είναι ο κ. Βρούτσης- με 12 οριζόντιες μειώσεις συντάξεων αφαίρεσαν 45 δισ. ευρώ από το εισόδημα των συνταξιούχων.

Ανάμεσά τους η 13η και η 14η σύνταξη, δηλαδή δυο ολόκληρες συντάξεις τον χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τους ‘χρυσούς παππούδες’ ο κ. Βρούτσης καλά θα κάνει να ξαναδιαβάσει την ανάρτησή μου. Σε αυτήν επικρίνω τη μεθόδευση της κυβέρνησης να στελεχώσει γραφεία βουλευτών και υπουργών με μετακλητούς - συνταξιούχους από την εκλογική τους πελατεία δίνοντάς τους και μισθό και σύνταξη.

Αν κάποιοι χρωστούν μια συγγνώμη στους συνταξιούχους, κύριε Βρούτση, είναι αυτοί που μείωσαν το εισόδημά τους κατά 40%, είναι αυτοί που τους έκοψαν το μέρισμα που έπαιρναν τα Χριστούγεννα για τρία συνεχή χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ και είναι αυτοί που ετοιμάζονται τώρα να κόψουν και τη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση".

'Eφη Αχτσιόγλου: “Έρχεται ο λογαριασμός για χαμηλοσυνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες”

Από την πλευρά της η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης σημείωσε:

"Μετά τις επιλεκτικές διαρροές η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ο λογαριασμός έρχεται ιδίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η μόνιμη 13η σύνταξη καταργείται, άρα η μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων χάνουν μια ολόκληρη σύνταξη. Μέρος μόνο των χρημάτων αυτών θα κατευθυνθεί επιλεκτικά, αλλά όχι σε χαμηλές συντάξεις, οδηγώντας έτσι σε μια ανάποδη αναδιανομή.

Την ίδια στιγμή έρχεται και η αχρείαστη αύξηση των εισφορών κατά 20% για το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών και η επαναφορά του άδικου συστήματος των κλάσεων, που ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα σε βάρος των χαμηλότερων.

Με δυο λόγια, παρά τον επικοινωνιακό ορυμαγδό, η πραγματικότητα θα είναι οδυνηρή για τους χαμηλοσυνταξιούχους και το 90% των ελεύθερων επαγγελματιών, εκτός και αν είναι μετακλητοί των υπουργικών γραφείων, όποτε θα βολευτούν λαμβάνοντας και μισθό και σύνταξη.

Οι υπόλοιποι θα μείνουν με την απορία γιατί αλλιώς τα έλεγε ο κ. υπουργός".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL