Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Ζ. Ζάεφ: Οικοδομούμε τα θεμέλια της φιλίας και της συνεργασίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζ. Ζάεφ: Οικοδομούμε τα θεμέλια της φιλίας και της συνεργασίας (Video)

Μήνυμα οικοδόμησης φιλίας με την Ελλάδα έστειλε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας στις Πρέσπες.

«Οικοδομούμε φιλία με την Ελλάδα. Θα είμαστε φίλοι και συνέταιροι. Δημιουργούμε μια νέα πραγματικότητα στα Βαλκάνια. Οικοδομούμε τα θεμέλια της φιλίας και της συνεργασίας. Δημιουργούμε μια οικογένεια προς το συμφέρον των λαών» τόνισε και χαρακτήρισε στρατηγικής σημασίας τη συμφωνία των δύο χωρών.

https://www.youtube.com/embed/OSwIdLNAMXc

«Όταν κάποιοι είχαν αμφιβολίες, εμείς επιβεβαιώσαμε ότι είναι δυνατό. Σήμερα δίνουμε τέλος σε ένα πρόβλημα, σε μία αβεβαιότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός της γείτονας χώρας. «Με τη στήριξη των φίλων μας, πετύχαμε αυτό που πετύχαμε. Η συμφωνία αποτελεί μια λύση προς το συμφέρον των πολιτών των δύο χωρών» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να διδασκόμαστε από την ιστορία μας. Οι χώρες πρέπει να ζουν σε ειρήνη και όχι σε αγωνία. Η συμφωνία αποτελεί ενθάρρυνση και έμπνευση για τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των δύο χωρών».

Δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα χωρίς θάρρος, είπε σε άλλο σημείο ο Ζ. Ζάεφ χρησιμοποιώντας αποφθέγματα του Αριστοτέλη και υπογράμμισε:  «Βάλαμε τέλος σε μακροχρόνια προβλήματα που επιδείνωναν τις διμερείς σχέσεις».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL