Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.5°C19.6°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.9°C20.4°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.3°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.2°C16.9°C
2 BF 55%
Ν. Βούτσης: Θέλουν μια κοινωνία όμηρο του φόβου για να κάθεται στον καναπέ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: Θέλουν μια κοινωνία όμηρο του φόβου για να κάθεται στον καναπέ (Ηχητικό)

Την ώρα που η κοινωνία ζει μέσα σε μία μεγάλη αβεβαιότητα και έχει να αντιμετωπίσει τρομακτικά προβλήματα αποτελεί πρόκληση το νομοσχέδιο που φέρνει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων τόνισε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση λειτουργώντας με μία ιδεοληπτική εμμονή και κλείνοντας το μάτι στην ακροδεξιά αρνείται να αντιμετωπίσει τις πραγματικές προκλήσεις της περιόδου και αντ’ αυτού προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας.

«Η κυβέρνηση ενόψει των μεγάλων κοινωνικών αντιστάσεων και αντιδράσεων, οι οποίες είναι πιθανό ενδεχόμενο και πολύ εύλογο να προκύψουν στο προσεχές διάστημα, προτιμάει μια κοινωνία όμηρο του φόβου και μία «κοινωνία στον καναπέ» υπογράμμισε ο τέως πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζοντας πρόκληση την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν προσβλέπει στην ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnikos.voutsis.1%2Fvideos%2F2003502173118742%2F&show_text=0&width=560

Ο Νίκος Βούτσης εξαπέλυσε πυρά εναντίον και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τη ρητορική του οποίου χαρακτήρισε ανιστόρητη και αμετροεπή. «Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπήρξε 7 χρόνια σε διαστήματα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και γι’ αυτό θα πρέπει να κοιτάει αυτοκριτικά όταν συζητάμε είτε για την έρευνα της ΕΥΠ είτε για τις διαδηλώσεις. Φαίνεται όμως ότι δεν του αρέσει αυτή η αυτοκριτική ματιά αλλά του αρέσει η πολεμική ρητορική απέναντι στην Αριστερά» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές διεργασίες και το ρόλο του νέου ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να παραμείνει στην καρδιά της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης ως κόμμα της Αριστεράς και να αναπτύξει την ενόραση για τον νέο κόσμο που δημιουργείται. «Ο κόσμος άλλαξε. Ο κόσμος αλλάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οφείλουμε εμείς να καταστούμε ικανοί και δυνατοί να αναθεμελιώσουμε την Αριστερά μέσα σε αυτόν τον νέο κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης.

Τέλος σχετικά με την ενημέρωση που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος της Βουλής από τον διοικητή της ΕΥΠ για το κύκλωμα που λειτουργούσε στους κόλπους της αστυνομίας ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως η ενημέρωση που είχε αφορούσε αποκλειστικά και μόνο σε μία «προβληματική συνομιλία» που είχε καταγραφεί ενός βουλευτή των ΑΝΕΛ με ανθρώπους που ήθελαν να μπουν στην Βουλή και συγκεκριμένα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για το κυλικείο της Βουλής.

«Δεν είχα καμία αρμοδιότητα ως πρόεδρος της Βουλής να τεθεί υπόψιν μου το σύνολο της δικογραφίας της υπόθεσης. Ήμουν Πρόεδρος της Βουλής και δεν νοείται κάτι διαφορετικό» κατέληξε ο Νίκος Βούτσης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL