Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
11.000 άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο - Αναλγησία Μηταράκη: Δεν μπορούμε να προσφέρουμε ισόβια κατοικία στους πρόσφυγες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

11.000 άνθρωποι πετιούνται στο δρόμο - Αναλγησία Μηταράκη: Δεν μπορούμε να προσφέρουμε ισόβια κατοικία στους πρόσφυγες (Video)

Update: Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για την ένταξη των προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας, Πέτρο Μάστακα οι πρόσφυγες είναι πλέον των 11.000. Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για το που θα πάνε μετά. Ο γενικός γραμματέας αιτούντων άσυλο, Μάνος Λογοθέτης υποστήριξε ότι οι έγγυες γυναίκες και οι πολύ ευάλωτες ομάδες εξαιρούνται. Ενώ επανάλεβε το πρόσχημα της μη ιδρυματοποίησης των ανθρώπων που μένουν στις δομές.

Εκτός δομών φιλοξενίας θα βρεθούν από σήμερα περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA II».

https://www.youtube.com/embed/SDPMBA3WTcI

Ερωτηθείς για το πού θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι αφού εξέλθουν από τις δομές, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega απάντησε πως «υπάρχει μεν μια δυσκολία, από την άλλη το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί ισόβια να προσφέρει κατοικία ούτε επιδόματα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες».

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι εξομοιώνονται οι πρόσφυγες στο γενικότερο κοινωνικό κράτος.

Ν. Κανάκης: Μεγάλο πρόβλημα αν βγουν 10.000 πρόσφυγες στο δρόμο

Από την πλευρά του ο Νικήτας Κανάκης, μέλος του ΔΣ των Γιατρών του Κόσμου, επισήμανε ότι «θα υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αν βγει αυτός ο πολύ μεγάλος αριθμός γιατί ακόμα και αν δεν συγκεντρωθούν σε πλατείες, θα αναζητήσουν καταφύγια σε φίλους, γνωστούς συμπατριώτες άρα θα δούμε να αναβιώνει το Afghan Hotel».

Ο Ν. Κανάκης επισήμανε ότι θα υπάρξει επίσης μεγάλη πίεση σε όλες τις ανθρωπιστικές δομές. «Η δική μας πρόταση είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι άνθρωποι που είναι σε ιδιαίτερη ανάγκη, π.χ. οι έγκυες γυναίκες, μικρά παιδιά, άνθρωποι με ψυχικά νοσήματα, ηλικιωμένοι, να παραμείνουν περισσότερο και να μπορέσουμε να τους κατευθύνουμε ώστε να βρουν σιγά σιγά το δρόμο τους».

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Γ. Ψυχογιός: Απόλυτη ευθύνη της ΝΔ η έξωση των ανθρώπων και η κατάσταση στο προσφυγικό (Video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL