Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
Στην προανακριτική οι τιμολογήσεις φαρμάκων του Άδωνη Γεωργιάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην προανακριτική οι τιμολογήσεις φαρμάκων του Άδωνη Γεωργιάδη

Στην προανακριτική, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε σήμερα το πρωϊ ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει ο Σπ. Ευαγγελάτος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του Υπουργείου Υγείας, επι υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, σε ένορκη κατάθεσή του στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, ο Σπ. Ευαγγελάτος έχει δηλώσει ότι οι τιμολογήσεις φαρμάκων την περίοδο που υπηρετούσε στην συγκεκριμένη θέση, γίνονταν με εντολή του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη. Το γεγονός δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις υπερτιμολογήσεις συγκεκριμένων  φαρμάκων, οι οποίες καταγράφονται την περίοδο εκείνη, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο Άδωνης Γεωργιαδης επιχείρησε σήμερα να υποβαθμίσει το δημοσίευμα της Αυγής, ισχυριζόμενος ότι η κατάθεση του Σπ. Ευαγγελάτου στην Επιθεώρηση Δημοσίας Διοίκησης είναι γνωστή - πράγμα απολύτως ανακριβές. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η ένορκη κατάθεση του Σπ. Ευαγγελάτου που αποκάλυψε η Αυγή είναι ακριβής και ότι ο ίδιος καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς οι υπερτιμολογήσεις των σκευασμάτων της Novartis την περίοδο εκείνη είναι κάτι που δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν.

Συντάκτης: ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL