Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην προανακριτική οι τιμολογήσεις φαρμάκων του Άδωνη Γεωργιάδη

Ακριβές το δημοσίευμα της Αυγής παραδέχεται ο πρώην Υπουργός Υγείας

Στην προανακριτική, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε σήμερα το πρωϊ ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει ο Σπ. Ευαγγελάτος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του Υπουργείου Υγείας, επι υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, σε ένορκη κατάθεσή του στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, ο Σπ. Ευαγγελάτος έχει δηλώσει ότι οι τιμολογήσεις φαρμάκων την περίοδο που υπηρετούσε στην συγκεκριμένη θέση, γίνονταν με εντολή του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη. Το γεγονός δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις υπερτιμολογήσεις συγκεκριμένων  φαρμάκων, οι οποίες καταγράφονται την περίοδο εκείνη, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο Άδωνης Γεωργιαδης επιχείρησε σήμερα να υποβαθμίσει το δημοσίευμα της Αυγής, ισχυριζόμενος ότι η κατάθεση του Σπ. Ευαγγελάτου στην Επιθεώρηση Δημοσίας Διοίκησης είναι γνωστή - πράγμα απολύτως ανακριβές. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η ένορκη κατάθεση του Σπ. Ευαγγελάτου που αποκάλυψε η Αυγή είναι ακριβής και ότι ο ίδιος καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς οι υπερτιμολογήσεις των σκευασμάτων της Novartis την περίοδο εκείνη είναι κάτι που δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν.

Συντάκτης: ΑΥΓΗ

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις