Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Άθλια καταστολή, αυταρχισμός και παραβίαση του οικογενειακού ασύλου καταγγέλλει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άθλια καταστολή, αυταρχισμός και παραβίαση του οικογενειακού ασύλου καταγγέλλει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

 «Όταν ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι θα καταργήσει το άσυλο, δεν αποσαφήνισε ότι εννοούσε και το οικογενειακό άσυλο», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ως τον «ουσιαστικό υπουργό Προστασίας του Πολίτη».

Ο Μ. Βορίδης είπε στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει καταλάβει τίποτα. Ετέθη το θέμα στο λαό. Του είπαμε ότι θα επιβάλουμε τον νόμο και την τάξη. Του είπαμε, τέλος το κράτος των Εξαρχείων. Ότι τελείωσε το κράτος της άκρας αριστεράς και της βίας της. Και τα υλοποιούμε αυτά, έχουμε πάρει απευθείας την έγκριση του λαού. Αυτή είναι η αλλαγή ιδεολογικού προτύπου».

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης χθες εξέφρασε την ανησυχία του για τις παρεκτροπές των αστυνομικών, κάτι που δεν έκανε ο Μ. Βορίδης. «Προφανώς σας έδωσε ο λαός κάποιες εντολές, αλλά δε σας έδωσε άδεια να αφαιρέσετε το Άσυλο στο σπίτι χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα. Ούτε την άδεια να ξεβρακώνει η αστυνομία κοριτσάκια. Αυτός ο αυταρχισμός χρειάζεται μια απάντηση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.youtube.com/embed/je5kbMy6iI8

Ο Μ. Βορίδης απάντησε κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για «γενίκευση» και υποστήριξε ότι συγχέει την υπέρβαση βίας από αστυνομικό με τον ισχυρισμό για χούντα και αστυνομοκρατία. «Η γενίκευση δεν είναι αθώα, διότι ψυχικά είστε ταυτισμένοι με συγκεκριμένο χώρο και τις έκνομες ενέργειές του. Αλλιώς θα λέγατε να ελέγξουμε τον αστυνομικό που δεν έκανε τη δουλειά του», ανέφερε ο υπουργός.

Στην κουβέντα μπήκε και ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος υποστηρίζοντας ότι «κατά την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, το Μαξίμου ήταν περίκλειστο και φυλασσόμενο από τις δυνάμεις των ΜΑΤ» και ότι «την αστυνομική βία που σήμερα καταγγέλλετε τη χρησιμοποιήσατε όταν χτυπήσατε αλύπητα τους πολίτες που διαδήλωνε κατά των Πρεσπών».

Σε ανοιχτή καταγγελία της «άθλιας καταστολής και του αυταρχισμού» που επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «γενικευμένο εμπόριο φόβου και προπαγάνδα τρομολαγνείας» αναφορικά με τις «αποτρόπαιες εικόνες» στο Κουκάκι.

Για άθλια καταστολή και του αυταρχισμό με συμβάντα που πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε καθημερινή βάση έκανε λόγο ο Ν. Βούτσης και τόνισε ότι «δημιουργείται μείζον θέμα δημοκρατικής συζήτησης και εξέλιξης. Η εικόνα πολίτη πολυκατοικίας με κουκούλα στο δρόμο, γυμνός και αφού έχει πρώτα χτυπηθεί και αυτός και ο γιος του επειδή δεν επέτρεψαν, εμπόδισαν και δεν διευκόλυναν τις δυνάμεις της αστυνομίας να περάσουν χωρίς άδεια εισαγγελέα σε διπλανή πολυκατοικία δεν είναι τυχαία. Είναι εικόνα για να δοθεί σήμα επιβολής του αυταρχισμού. Κάνετε γενικευμένο εμπόριο φόβου και ασκείτε προπαγάνδα τρομολαγνείας».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL