Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C18.2°C
4 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.6°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.0°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C17.8°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C11.8°C
0 BF 87%
Ένταση σε ρατσιστικό συλλαλητήριο στο Τυμπάκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένταση σε ρατσιστικό συλλαλητήριο στο Τυμπάκι

Αφορμή του ρατσιστικού συλλαλητηρίου, που διοργανώθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων, αποτέλεσε η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ντόπιων και μεταναστών που σημειώθηκε το βράδυ της 29ης Αυγούστου σε συσκευαστήριο της περιοχής.

Μέχρι και αυτή την ώρα η περιοχή μυρίζει μπαρούτι, με περίπου 300 συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο μίσους να συνεχίζουν το πογκρόμ εναντίον των μεταναστών, την αστυνομία να έχει μεν έντονη παρουσία αλλά την ίδια ώρα να επιτρέπει τους ακραίους ρατσιστές να δρουν ανενόχλητοι, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις… προληπτικές προσαγωγές μεταναστών(!), που είχαν ήδη ξεκινήσει από χθες, και τους αλλοδαπούς εργάτες να μένουν ανυπεράσπιστοι.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι το ξέσπασμα του δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο οποίος μιλώντας στην Κρήτη TV αναφέρθηκε σε έκτροπα από θερμόαιμους. “Το να δημιουργήσει κάποιος προβλήματα σε μια περιοχή και να φύγει είναι καταδικαστέο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολιδάκης και προανήγγειλε ευρεία σύσκεψη φορέων της περιοχής για να συζητηθούν τα τεκτενόμενα. Ξέρουμε πως υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή μας, όμως αυτό θα αντιμετωπιστεί από τα κρατικά όργανα”, σημείωσε ο κ. Νικολιδάκης, ο οποίος μιλώντας για τους ακραίους ρατσιστές που βρίσκονται πίσω από το συλλαλητήριο μίσους είπε ότι “προσπαθούσαμε να βρούμε ποιοι διοργανώνουν τη συγκέντρωση”.

Κατευναστικός είχε εμφανιστεί νωρίτερα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μοιρών, Γιώργος Κακουλάκης, ο οποίος αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα που είχε διαμορφωθεί τις προηγούμενες μέρες κάλεσε τους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία. Σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε το εξής:

«Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μοιρών αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης καλεί όλους που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο σήμερα στη Μεσαρά να προβούν σε μία άκρως ειρηνική διαμαρτυρία.

Αγαπητοί συμπολίτες μας ας καταθέσουμε κάθε μορφή βίας απ΄όπου και αν προέρχεται αυτή.

Υπεύθυνη για την επίλυση του μεταναστευτικού που χρόνια ταλανίζει την περιοχή μας είναι η κεντρική διοίκηση του κράτους. Κανένα πρόβλημα σε ένα δημοκρατικό κράτος δεν λύνεται με βία αγαπητοί συνδημότες.

Τέλος, δεσμεύομαι να σταθώ αρωγός με όλες μου τις δυνάμεις σε όποια προσπάθεια γίνει για την επίλυση του προβλήματος της ανεξέλεγκτης ροής μεταναστών στην περιοχή μας».

πηγή inotos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL