Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Σύμβουλος Μητσοτάκη: "Έχει κάνει έρευνες το Oruc Reis" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύμβουλος Μητσοτάκη: "Έχει κάνει έρευνες το Oruc Reis" (Video)

«Δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε έρευνες όταν το σηκώσαμε και στα Μέσα επέστρεψε έκανε έρευνες. Έχει ένα καλώδιο, όχι δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Πάνω κάτω πηγαίνει στην περιοχή της Navtex. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνες έστω και μισής ώρας υπάρχει έμπρακτη αμφισβήτηση» πρόσθεσε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλ. Διακόπουλος στο Open.

Σύγχυση επικρατεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά και τις έρευνες του Oruc Reis. Την ίδια ώρα που ο Σύμβουλος Μητσοτάκη Αλέξανδρος Διακόπουλος παραδεχόταν δημόσια ότι έγιναν έρευνες από το Oruc Reis, η Χαρά Καφαντάρη στον ΑΝΤ1 δέχθηκε την επίθεση του εκπροσώπου της Ν.Δ. και του δημοσιογράφου στο πάνελ που επέμεναν στη γραμμή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι δεν έγιναν.

Ενώ στον ΑΝΤ1 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιο Πέτσα ερωτώμενος για το εάν το Oruc Reis παραβίασε κυριαρχικά μας δικαιώματα όλες αυτές τις μέρες είπε: «Είναι ένα ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας το οποίο έχουμε καταδικάσει. Δεν είναι μόνο το ότι έπλεε το τουρκικό ερευνητικό, είναι το γεγονός ότι συνοδευόταν από ένα στολίσκο. Έρευνες πάντως δεν έκανε»

https://www.youtube.com/embed/RF9MNZeFUYQ

Γ. Κατρούγκαλος: Πώς συμβιβάζονται όσα αυτονόητα λέει ο σύμβούλος Εθνικής Ασφάλειας με τις πρότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη;

«Μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες. Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει έρευνα έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση» λέει, σωστά, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας σχολίασε στο τουίτερ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος την παραδοχή Διακόπουλου.

Και πρόσθεσε: Αλλά πώς συμβιβάζονται τα αυτονόητα αυτά με τις πρότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα αποκρουστεί κάθε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων; Με τις φαιδρές διαρροές περί «θορύβων»; Με τις διατριβές στα κανάλια των στελεχών της ΝΔ ότι δεν γίνονται έρευνες;

Σύμφωνα με πληροφορίες στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εξηγούσαν ότι οι δηλώσεις του κ. Διακόπουλου προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, ενώ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με κατηγορηματικό τρόπο πως το Oruc Reis δε διεξάγει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

H κυβέρνηση Μητσοτάκη μόλις λίγες μέρες αρνιόταν ότι γίνονταν έρευνες στην περιοχή και κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ για τουρκική προπαγάνδα. "Γιατί δεν γίνεται σοβαρή εξωτερική πολιτική με προπαγανδιστικές φωτογραφίες από ανύπαρκτες σεισμικές έρευνες" είχε πει στο διάγγελμά του ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Μόλις 4 μέρες πριν ο βουλευτής της Ν.Δ. Δ. Καιρίδης στον ΑΝΤ1 είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί την τουρκική προπαγάνδα λέγοντας: «Από τη μια είμαστε πατριώτες και από την άλλη επικαλούμαστε την αξιοπιστία του τουρκικού προπαγανδιστικού μηχανισμού».

Και έσπευδε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης να τα μπαλώσει...

Κατά τα άλλα... ποιος κοροϊδεύει ποιον...

Kατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Ποιος λέει ψέματα το Υπουργείο Άμυνας, ή ο Σύμβουλος Μητσοτάκη; (Video)

Κατρούγκαλος: Ασυμβίβαστες οι δηλώσεις Μητσοτάκη με την ομολογία του συμβούλου του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL