Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Κάτι πιο ειλικρινές, σύντροφε Αβραμάκη;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Κάτι πιο ειλικρινές, σύντροφε Αβραμάκη;

«Παρευρέθηκα, λοιπόν, στην εκδήλωση τυχαία, καθώς ευρισκόμουν στην περιοχή του Δήμου Ηράκλειας, σε μία από τις καθιερωμένες προσωπικές περιοδείες μου ανά τον νομό. Περνώντας από την Τριάδα με σκοπό να επισκεφτώ τα καφενεία του χωριού είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετήσω κάποιους γνωστούς, ενώ η εκδήλωση ήταν σε εξέλιξη. Αποχώρησα σε σύντομο χρόνο και συνέχισα την περιοδεία μου στα υπόλοιπα χωριά».

Με αυτόν τον όχι και τόσο ξεκάθαρο τρόπο προσπάθησε ο Λευτέρης Αβραμάκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Σερρών, να δικαιολογήσει την παρουσία του στο ετήσιο μνημόσυνο των 200 ταγματασφαλιτών - συνεργατών των Ναζί κατακτητών που έπεσαν νεκροί σε μάχη που τον Νοέμβριο του 1944 έδωσε στην περιοχή ο ΕΛΑΣ με τις δυνάμεις της δωσιλογικής Πανελλήνιας Απελευθερωτικής Οργάνωσης (ΠΑΟ).

Το θέμα της παρουσίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημόσυνο μίσους έφερε στη δημοσιότητα προ ημερών το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τον Λευτέρη Αβραμάκη καθώς, χρόνια τώρα, ο προοδευτικός κόσμος του νομού έχει καταδικάσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση για τους 200 συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων που «θυσιάστηκαν για να σώσουν τον τόπο από τον κομμουνισμό και τον πανσλαβισμό».

Η παρουσία ενός βουλευτή της Αριστεράς σε μια τέτοια εκδήλωση μίσους δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να δικαιολογηθεί με επιχειρήματα του τύπου «είδα κόσμο και πήγα να χαιρετήσω» καθώς αυτά υποτιμούν τη νοημοσύνη και προσβάλουν την ιστορία όλων όσους ο Λ. Αβραμάκης τάχθηκε να υπηρετεί. Μάλλον χειρότερη γίνεται η κατάσταση με τον βουλευτή Σερρών που προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταφέρνει να φέρει τον πολιτικό φορέα τον οποίο κλήθηκε να υπηρετήσει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Και μάλιστα στην πολιτικά κρίσιμη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ υψώνει, ως οφείλει, τους τόνους απέναντι στην ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως αυτή συνοδεύεται με ολοένα αυξανόμενο αυταρχισμό και περιστολή των δικαιωμάτων που άλλες εποχές θυμίζουν.

Εποχές και πολιτικές που έχουν την αφετηρία τους στο απεχθές, για τους δημοκρατικούς πολίτες το κράτος της Δεξιάς, που φρόντισε προ δεκαετιών να μολύνει τον τόπο με γιορτές και μνημόσυνα μίσους όπως αυτό από το οποίο... κατά λάθος πέρασε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος οφείλει κάτι πιο ειλικρινές από το «είδα κόσμο μαζεμένο στο ηρώο και προσέγγισα για να χαιρετήσω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL