Θεσσαλονίκη
Δυναμικά και με πολύ κέφι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Κόκκινο» ξεκίνησε το ταξίδι του (και) στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, από τους 93,4 μεγάκυκλους, ύστερα από προσπάθειες πέντε χρόνων. Το γεγονός γιορτάστηκε δεόντως, τόσο στα στούντιο του ραδιοφώνου, στην Καρόλου Ντηλ 22, όσο και στο δρόμο, ενώ όλοι όσοι και όσες συμμετέχουν στο εγχείρημα δεν έκρυψαν τη συγκίνηση και τη χαρά τους.
Πολύς κόσμος που ήδη είχε συντονιστεί στο «Κόκκινο» μέσω Ίντερνετ, αλλά και τελευταία στα "FM", έσπευσε να γιορτάσει μαζί με τους συντελεστές της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Αθήνας, που τις τελευταίες 20 ημέρες δούλευαν νυχθημερόν για να στηθεί ο σταθμός. Στο καφέ «Γαζία», δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του «Κόκκινου», ο Κώστας Αρβανίτης παρουσίασε στον Τύπο και τους φίλους του ραδιοφώνου το «παιδιά» που ξεκινάνε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα λάβει την τελική του μορφή τον Φεβρουαρίου.
Η δημοσιογραφική ομάδα είναι αυτή των παιδιών του "Alterthess" (Ευγενία Χατζηγεωργίου, Κατερίνα Μπακιρτζή, Σταυρούλα Πουλημένη, Βασίλης Στόλης), με τον Λευτέρη Αρβανίτη σε ρόλο υπεύθυνου του σταθμού, ενώ έγιναν και δύο «μεταγραφές» που είναι ο Θεόφιλος Σιχλετίδης, συντάκτης της «Μακεδονίας», και ο Απόστολος Λυκεσάς, από τους απολυμένους της ΕΡΤ. Για τη ζώνη του Πολιτισμού την ευθύνη έχει ο Στράτος Κερσανίδης, συνεπικουρούμενος από τη δημοσιογράφο Έλσα Σπυριδοπούλου. Αρχικά η Θεσσαλονίκη θα εκπέμπει δύο ενημερωτικές εκπομπές και μία πολιτιστική, ενώ προγραμματίζεται και μία αθλητική. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει, επίσης, ρόλο και λόγο τόσο στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο της Αθήνας, όσο και στο υπόλοιπο πρόγραμμα.
«Το άνοιγμα του σταθμού συνιστά μία ακόμη μάχη για την Δημοκρατία» είπε εισαγωγικά ο Κ. Αρβανίτης και εξήγησε ότι το «Κόκκινο» είναι ένα ραδιόφωνο ελεύθερο, ανεξάρτητο, αριστερό και όχι ένα ραδιόφωνο της Αριστεράς. Στοχεύει, όπως και στην Αθήνα, να δώσει τη δική του οπτική για τα πράγματα της Θεσσαλονίκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο τρόπος με τον οποίος εξαπλώνεται και δικτυώνεται πανελλαδικά, αλλά και παγκόσμια, δεν είναι ανταγωνιστικός και δεν στοχεύει στο να καλύψει το κενό που άφησε το κλείσιμο της ΕΡΑ. Όταν ρωτήθηκε δε για το πού στοχεύει στις ακροαματικότητες είπε «στην πρωτιά» μέχρι το καλοκαίρι. Νωρίτερα ο Κ. Αρβανίτης δήλωσε συγκινημένος διότι η δημιουργία του «Κόκκινου» ραδιοφώνου της Θεσσαλονίκης είναι επιστέγασμα μιας πενταετούς προσπάθειας στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. «Το Κόκκινο θα δώσει φωνή σε όλους όσοι δεν έχουν φωνή και θα ασχοληθεί με όλα όσα συμβαίνουν και κινούνται στη Θεσσαλονίκη και τη χώρα. Η πρωινή ζώνη του σταθμού θα δώσει βάση στην ενημέρωση και στα γεγονότα της πόλης, ενώ η απογευματινή θα καλύψει το σκέλος του πολιτισμού και της μουσικής δημιουργίας στην πόλη», εξήγησε.
Ο Γ. Ανανδρανιστσάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «προσπαθούμε να αναπτύξουμε μικρούς πυρήνες σε κάθε πόλη οι οποίοι θα έχουν το δικό τους αυτόνομο πρόγραμμα. Δεν κάνουμε επεκτατική πολιτική, όπως συμβαίνει με τις κλασικές δικτυώσεις των ραδιοφώνων, ενώ ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος μίλησε για την ποιοτική μουσική του «Κόκκινου», που δεν αναπαράγει τις «play list» των εταιριών, τις οποίες χαρακτήρισε «καταστροφή» για τη μουσική και το ραδιόφωνο. Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο μουσικός επιμελητής του σταθμού Μ. Τζανακάκης που επέστρεψε μετά από χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Τέλος ο Κ. Αρβανίτης ανακοίνωσε ότι σύντομα το «Κόκκινο» θα επεκταθεί στην ομογένεια.