Live τώρα    
Ο Σολωμός ο καταλύτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Σολωμός ο καταλύτης

Η απρόβλεπτα μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της "Αυγής" για την παράσταση της "Γυναίκας της Ζάκυνθος" του Διονυσίου Σολωμού, σκηνοθετημένη από τον Δήμο Αβδελιώδη με την Όλια Λαζαρίδου, στο Τριανόν, μας εξέπληξε και μας συγκίνησε προχθές.

Δεκάδες αναγνώστες, κρατώντας την "Αυγή" και το κουπόνι της προσφοράς δύο εισιτηρίων στην τιμή του ενός, σχημάτισαν ουρές έξω από το κινηματοθέατρο της οδού Κοδριγκτώνος, γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία του παρακολούθησαν με κατάνυξη, λες, την παράσταση και συμμετείχαν δυναμικά στη συζήτηση που ακολούθησε.

Θερμότατη η προχθεσινή συνάντηση με τους αναγνώστες μας. Ενδεικτική ωστόσο των ημερών και της ανάγκης για συνάντηση, συζήτηση, προβληματισμό γύρω από την τέχνη και τα ζητήματα που ανοίγει η δύσκολη εποχή μας. Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος του Σολωμού στάθηκε καταλύτης. Μας έδωσε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε το λόγο του μέσα από μια εξαιρετική παράσταση και να αναλογιστούμε την καθοριστική δράση της τέχνης σε εποχές ζόφου και σκότους όπως η σημερινή. Έγινε η αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση γύρω από το έργο του, την τέχνη τον καλλιτέχνη, τα ζητήματα που θέτει επιτακτικά η εποχή μας προς διερεύνηση.

Επιπλέον επαναβεβαίωσε την πολύτιμη σχέση που εδώ και δεκαετίες έχει οικοδομηθεί ανάμεσα στην εφημερίδα μας και τους αναγνώστες της φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε. Ανάδειξε επιπλέον αυτή την αμφίπλευρη ανάγκη μεταξύ υμών και ημών. Έχουμε ανάγκη τη συναναστροφή και την κριτική σας όσο κι εσείς έχετε ανάγκη από έντιμη ενημέρωση υποκείμενη στους κανόνες της δεοντολογίας και της ηθικής.

Τελικά η προχθεσινή βραδιά αποκάλυψε ότι οι θύρες μπορεί να είναι και ανοιχτές "όταν η χρεία τες κρουταλεί".

(αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη Αυγή)

Π.Κρ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0