Ακόμη και σε τμήματα της Ζώνης Α υψηλής προστασίας και ευαισθησίας, στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού, επιτρέπεται το κυνήγι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη.
Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ "απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηρεύσιμων ειδών κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2013-2014 στην έκταση της Ζώνης Α' και Α1 του υγροβιότοπου του Αμβρακικού" με τις εξήςεξαιρέσεις:
Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης επιτρέπεται η άσκηση θηρευτικών δραστηριοτήτων την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο, στο πλαίσιο της αριθμ. 133275/2116/16.7.2013 απόφασης του ΥΠΕΚΑ (ΦΕΚ 1850/β/2013), σε τμήμα της ζώνης Α' (ζώνη πλημμυρών) του υγροβιότοπου Αμβρακικού, εμβαδού χιλίων πεντακοσίων (1.500) στρεμμάτων, που περιλαμβάνεται μεταξύ του ποταμού Λούρου (ανατολικά) και του δυτικού αναχώματός του (δυτικά), από το ύψος του δάσους του Αγίου Βαρνάβα (βόρεια), μέχρι το ύψος των Αγίων Αποστόλων Νέας Σαμψούντας (νότια).
Επιτρέπεται επίσης το κυνήγι σε έξι περιοχές εντός των ορίων Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, χωρίς να αναφέρεται η έκτασή του με παραπομπή στον χάρτη που συνοδεύει την απόφαση.