Να μην συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που προκήρυξε η κυβέρνηση για την πρόσληψη 589 ατόμων στον «ενδιάμεσο φορέα» καλεί τα μέλη της, εργαζόμενους της ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, Ομοσπονδία των Συλλόγων Προσωπικού.
«Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να κάνει αίτηση στην εκτρωματική και απαράδεκτη αυτή προκήρυξη του... ενδιάμεσου αυτού φορέα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ και ζητάει «να παρθεί πίσω η κατάπτυστη προκήρυξη 589 θέσεων και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και αρμόδιους υπουργούς».
Την ίδια ώρα, διαρροές ανέβαζαν σε 2.400 τις αιτήσεις για τις 589 θέσεις εργασίας 2 μηνών της «μεταβατικής» δημόσιας τηλεόρασης, μία βδομάδα μετά την προκήρυξη και μία πριν τη λήξη της προθεσμίας. Εικάζεται ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν κατατεθεί από πρόσωπα εκτός ΕΡΤ.