Συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο, με αίτημα η έκταση να απενταχθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητές τον Μανώλη Γλέζο και τη Θεανώ Φωτίου. Το Σκοπευτήριο Καισαριανής, τόπος εκτέλεσης εκατοντάδων αγωνιστών από Γερμανούς από το '42 μέχρι και το '44, έκτασης 99 στρεμμάτων, έχει συμπεριληφθεί στη λίστα «Ακίνητα προς εκποίηση» του υπουργείου Οικονομικών και ήδη ο Μ. Γλέζος έχει ζητήσει συνάντηση με το Γ. Στουρνάρα για να ζητήσει την απένταξή του.
«Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση, των επιστρατεύσεων και της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, της καταστολής, των διαπλεκομένων μεγαλοεργολάβων του Δημοσίου και των καναλιών, και της κλεπτοκρατίας, βγάζει στο σφυρί ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας ενός λαού, που, στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, αγωνίστηκε 'για όλου του κόσμου το ψωμί, το φως, και το τραγούδι', όπως λέει κι ο ποιητής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας και προσθέτει:
«Μπροστά στην υλοποίηση αυτών των αξιών της, η 'ηθική' της τής επιτρέπει να βγάλει στο σφυρί ένα από τα πολλά κύτταρα που συναπαρτίζουν την ψυχή και την καρδιά του λαού μας, που κατέθεσε βαρύ φόρο αίματος και θυσιών στον αντιναζιστικό αγώνα. Την πληροφορούμε ότι τα σχέδιά της θα ακυρωθούν. Η ιδιωτικοποίηση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής δεν θα περάσει. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να ξεριζώσει και να κατακρεουργήσει την ιστορική μνήμη».
Εκτιμώντας ότι η «κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια διασφάλισης της συναίνεσης, αλλά και χάριν επικοινωνιακών χειρισμών, ίσως να ακυρώσει την καταχώριση στο ΤΑΙΠΕΔ, μόνο όμως για τον χώρο του μνημείου», η οργάνωση διαμηνύει: «Απαιτούμε, η συνολική έκταση του Σκοπευτηρίου να βγει από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί, με μπροστάρη τον λαό, για να ακυρωθούν στην πράξη όλα τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης της υποταγής στην τρόικα. Ο χώρος του Σκοπευτηρίου δεν πωλείται».