Live τώρα    
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Συνεχίζονται σήμερα (και ολοκληρώνονται αύριο) στο «Half Note Jazz Club» οι εμφανίσεις των Snow Quintet που ξεκίνησαν την Πέμπτη. Ο Αμερικανοκολομβιανός Snow Owl (κατά κόσμον Juan Garcia - Herreros) είναι μια μεγάλη φυσιογνωμία της σημερινής jazz και κορυφαίος εκτελεστής του κοντραμπάσου, αν και στην πραγματικότητα παίζει με ένα ειδικά κατασκευασμένο όργανο, έναν συνδυασμό κοντραμπάσου και εξάχορδης ηλεκτρικής κιθάρας (!!) και με τους τέσσερις μουσικούς που συμπληρώνουν το κουιντέτο του (πιάνο, τρομπέτα, φλάουτο και ντραμς) παρουσιάζουν επάνω στη σκηνή μια μουσική ουσίας μα και έξαψης και με ουκ ολίγα latin στοιχεία.

Απόψε, σε μεταμεσονύχτιο πρόγραμμα στον ίδιο χώρο, εμφανίζεται με τίτλο «Round Midnight»ο πολυσύνθετος Δημήτρης Κίκλης με πενταμελές σχήμα και τη συμμετοχή των Αιμιλίας Κίκλη και Κατερίνας Χούπη σε τραγούδια από τον χώρο του musical και όχι μόνο.

Σήμερα επίσης στο «Αθηνά Live» οι Andy Timmons Band, δηλαδή το τρίο του κορυφαίου Αμερικανού fusion κιθαρίστα Andy Timmons, το οποίο συμπληρώνεται από τον μπασίστα Mike Daane και τον ντράμερ Rob Avsharian.

Σήμερα όμως το «Θέατρο Badminton» εγκαινιάζει και τη μουσική σκηνή του, το «Backstage», με τους Daddy’s Work Blues Band & The Boogie Sinners.

Ο Ψαραντώνης, τέλος, εμφανίζεται απόψε στο «Gagarin 205» μαζί με τη Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι και δύο ακόμα μουσικούς στο λαούτο και το ούτι.

Αύριο, Κυριακή, μια ξεχωριστή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής με τον εύγλωττο τίτλο «100 Κιθάρες». Ο σπουδαίος δεξιοτέχνης της κλασικής κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης μαζί με τη μόνιμη συνεργάτιδά του Μάρω Ραζή οργανώνουν και διευθύνουν ένα σύνολο 210 (!!) νέων Ελλήνων κιθαριστών σε μια ποικιλία έργων διαφορετικών ιδιωμάτων από το ελληνικό μα και το διεθνές ρεπερτόριο. Συμμετέχουν τέσσερις σολίστ, η τραγουδίστρια Βασιλική Καρακώστα, η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού, ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολίστρια Λυδία Μπουντούνη.

Αύριο επίσης και στο πλαίσιο των τακτικών κυριακάτικων απογευμάτων με κλασική μουσική στο «Half Note Jazz Club», στο πρώτο μέρος οι αδελφοί Γιώργος και Μανός Τράπαλης αντίστοιχα στο βιολί και το πιάνο σε έργα Μπαχ και Ραχμάνιχοφ και η Μαρία Ανστασίου σε έργα Σατί, Ντεμπισί και Σοπέν και στο δεύτερο η πιανίστα Σοφία Ματσάγκου σε έργα Σοπέν και Ντεμπισί και το πιανιστικό δίδυμο Ελίνα Γαβριηλίδου και Δημήτρης Αναστασόπουλος σε έργα Γ.Α. Παπαϊωάννου και Ντάριους Μιλό.

Αύριο στο «Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων» οι Lequintet, δηλαδή η πολύ καλή jazz ερμηνεύτρια Σμαράγδα Λεκκού με τη μόνιμη μπάντα της.

Επίσης αύριο, στο «Faust Bar», η ακορντεονίστα Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει την παράσταση «Zoe’s Code Live» με τη συνοδεία τριμελούς σχήματος και ερμηνεύτρια Άσπα Θεοφίλου. Εκτάκτως συμμετέχει ο Νικόλας Αδέσποτος.

Αύριο στη Θεσσαλονίκη, στο «Yper Yper», ο Βρετανός βιρτουόζος της δωδεκάχορδης ακουστικής κιθάρας James Blackshaw.

Η Κιθαρωδία του Αντώνη Μιτζέλου συνεχίζεται τις Δευτέρες στο «Half Note Jazz Club» και προσκεκλημένος του αυτή την Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, είναι ο Γιάννης Κότσιρας.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου ο νέος τραγουδοποιός Στέλιος Δάβαρης παρουσιάζει τον δεύτερο δίσκο του «Ρεύματα» στον «Σταυρό Του Νότου Plus» με προσκεκλημένη του την Ευρυδίκη (για το ντουέτο τους που περιλαμβάνεται στο CD).

Την Τρίτη επίσης οι Dr. Vodkatini στο «Half Note Jazz Club».

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στο Ark Festival στη Θεσσαλονίκη («Block 13») εμφανίζονταιοι Breathless, Five Star Hotel καιη Monika και την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, οιKoza Mostra, 63 High και Locomondo.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο «Gagarin 205» ένα μίνι φεστιβάλ, το Bigger Than Hip-Hop Fest, με συμμετοχή διακεκριμένων διεθνών (Deas Prez, Reks, Mikeflo και από την Γαλλία τους Soulkast και Brahi) και εγχώριων (Ευθύμης και Στίχοιμα) rap ονομάτων.

Τέλος την ίδια ημέρα στο «Backstage - Μουσική Σκηνή Στο Badminton» o Αδάμ Τσαρούχης και η Νάντια Κοντογεώργη στην παράσταση «So Lovely».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0