Live τώρα    
6°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.0°C7.2°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
6 °C
5.0°C6.1°C
5 BF 49%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
-0.6°C10.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
8 °C
6.7°C9.0°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
6.0°C6.0°C
1 BF 42%
Δημ. Βίτσας: Αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι είχαμε στην Ελλάδα σκάνδαλο Novartis
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημ. Βίτσας: Αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι είχαμε στην Ελλάδα σκάνδαλο Novartis

Τα πράγματα στην υπόθεση Novartis βρίσκονται σε μια εξέλιξη. Το γεγονός ότι είχαμε στην Ελλάδα ένα σκάνδαλο Novartis είναι πέρα για πέρα αδιαμφισβήτητο τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο ρ/σ «ΘΕΜΑ 104.6 FM», «λίγες μέρες πριν θα λέγαμε ότι μπήκε και η σφραγίδα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό όπου η εταιρία δέχτηκε να πληρώσει 310 εκ ευρώ για παράνομες ενέργειες που αφορούσαν τη χώρα μας».

Ο Δ. Βίτσας ανέφερε ότι ο Ν. Παππάς «έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις αλλά μου προκαλεί πάντα εντύπωση πως όταν μιλάμε για υποκλοπές και άλλες τέτοιου είδους ενέργειες, εκτός από την περίοδο του κ. Τόμπρα, πάντα αυτά βρίσκονται στα χέρια της Δεξιάς. Ότι είναι να βγει λοιπόν στο φως ας βγει για να κρίνει ο κόσμος. Το δικό μου ενδιαφέρον αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά είναι το ενδιαφέρον των κρατούντων αλλά και της αντιπολίτευσης να περιστρέφεται γύρω από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος και η χώρα».

Συνεχίζοντας, ο Δ. Βίτσας επισήμανε ότι το δεύτερο «διαχρονικό» σκάνδαλο είναι ο περίφημος νόμος «Περί ευθύνης υπουργών» που «ευτυχώς καταργήθηκε στην νέα Συνταγματική αναθεώρηση αλλά ήταν η αιτία να σταλούν αμελλητί οι δέκα φάκελοι από τη δικαιοσύνη στη Βουλή για εξέταση. Από τις δέκα περιπτώσεις οι επτά έχουν πάει στο αρχείο και οι τρείς ερευνώνται με μεγάλη όμως καθυστέρηση όπως συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο της δικαιοσύνης και των δικαστικών υπηρεσιών. Εξάλλου όλοι οι ανώτατοι δικαστές στη χώρα μας αλλά και διεθνείς οργανισμοί και επενδυτές, το παρουσιάζουν ως το μείζον πρόβλημα στο χώρο τους¬.

«Αυτό που μπορούσε λοιπόν να κάνει τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας τον ισχύοντα νόμο, ήταν να φτιάξει μια επιτροπή η οποία λειτούργησε για λίγο και στην ουσία να ξαναστείλει τις υποθέσεις στη δικαιοσύνη. Το σωστό είναι η δικαιοσύνη να στέλνει στη Βουλή υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν τουλάχιστον κάποιες αποχρώσες ενδείξεις. Δεν μπορούν οι βουλευτές να γίνονται δικαστές. Φανταστείτε ότι πρόσφατα η Βουλή ασχολήθηκε με την μήνυση που υπέβαλε κάποιος πολίτης προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι είχαν ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Αστεία πράγματα δηλαδή…».

«Για να επανέλθουμε στην υπόθεση Novartis υπάρχουν πράγματα που γνωρίζουμε και πράγματα που δεν γνωρίζουμε και οφείλουμε να διερευνήσουμε. Το ελάχιστο που αφορά πολιτικά πρόσωπα είναι η παράλειψη στοιχειώδους ελέγχου των υπηρεσιακών παραγόντων. Πάνω εκεί θα πρέπει να δούμε αν υπάρχει χρηματισμός και αν στοιχίζει η υπογραφή του Υπουργού στον Ελληνικό λαό ή αν δεν στοιχίζει.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έγινε γιατί η κατηγορία βασίστηκε σε έναν νόμο των ΗΠΑ ο οποίος αφορά κρατικούς αξιωματούχους σε ξένες χώρες. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι φανερό ότι υπάρχει το στοιχείο της παράλειψης καθήκοντος. Οι δικαστές οφείλουν να κρίνουν με βάση τα πραγματικά γεγονότα και να κρίνουν αυστηρά» κατέληξε ο Δ. Βίτσας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL