Live τώρα    
6°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.0°C6.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
5 °C
3.9°C5.0°C
6 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
0.6°C9.0°C
4 BF 43%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
8.3°C11.1°C
5 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
6 °C
6.0°C6.0°C
4 BF 52%
Χ. Γιαννούλης: Τα μεγάλα ψέματα του Κ. Καραμανλή ενώπιον της Βουλής και των πολιτών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Γιαννούλης: Τα μεγάλα ψέματα του Κ. Καραμανλή ενώπιον της Βουλής και των πολιτών

«Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μία σύντομη αναδρομή στη λειτουργία του ΟΑΣΘ από το 1957 και ανέδειξε τα σκανδαλωδη προνόμια του οργανισμού, για τα οποία ο υπουργός Υποδομών είτε δεν βρήκε να αρθρώσει ούτε μία λέξη είτε «συνελήφθη» ψευδόμενος.

« 1)  Ο ΟΑΣΘ ιδρύθηκε το 1957 και το συγκοινωνιακό έργο ανέλαβαν αυτοκινητιστές. Από το 1957 και για πάρα πολλά χρόνια υπήρχε το παράδοξο που είναι και παγκόσμια οικονομική πρωτοτυπία. Το ελληνικό δημόσιο αναλάμβανε τη χρηματοδότηση του ΟΑΣΘ όπου μέσα στα έξοδα και στον προυπολογισμό του περιλαμβάνονταν σταθερά και τα κέρδη των μετόχων. Πολύ απλά εάν είχες καταθέσει μετοχικό κεφάλαιο εκατό ευρώ και το πσοσοστό των κερδών οριζόταν στο 15% με συμβάσεις που υπέγραφε ο ΟΑΣΘ με το δημόσιο, αυτό το 15% ότι και να γινόταν εσύ ως μέτοχος θα το έπαιρνες. Βέβαια για πολλά χρόνια με απανωτές συμβάσεις το 15% έφθασε να γίνεται και 150% υπεραπόδοση. Είναι χαρακτηριστικό πως το 2013 στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης ο μέτοχος του ΟΑΣΘ είχε υπεραπόδοση 93%. Συνολικά μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια τα οποία πλήρωνε το ελληνικό δημόσιο. Ήταν η πιο σίγουρη επιχειρηματική δραστηριότητα στον κόσμο. Η αξία των μετοχών του ΟΑΣΘ κάποια στιγμή εκτινάχθηκε στα ύψη. Η πραγματική αξία του 25% μίας μετοχής κυμαίνονταν από 80-100.000 ευρώ. Αντιλαμαβανόμαστε λοιπόν γιατί μιλάμε για ένα παράκεντρο οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας

2)Το 2007 υπογράφεται μία συμφωνία colpo grosso. Μία συμφωνία όπου  προσδιορίζεται η λύση του ΟΑΣΘ με την υπάρχουσα μορφή, δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση και του τελευταίου έργου του Μετρό. Χωρίς σαφές χρονικό όριο όπως προβλέπει το κοινοτικό δίκαιο. Αυτό εξηγεί και το λυσσαλέο μένος των μετόχων του ΟΑΣΘ για το έργο κατασκευής του Μετρό.

3) Ο ΟΑΣΘ είχε συστήσει ένα συνεταιρισμό μετόχων τον περιβόητο «Ηρακλή» ο οποίος νοίκιαζε στον ΟΑΣΘ τα δύο αμαξοστάσια και το κεντρικό κτίριο. Οι εγκαταστάσεις αυτές κατασκευάστηκαν με χρήματα του ΟΑΣΘ, αλλά η χρήση και η κυριότητα των εγκαταστάσεων μεταφέρθηκε κάποια στιγμή στο συνεταιρισμό και ο συνεταιρισμός στη συνέχεια τα νοίκιαζε στον ΟΑΣΘ σε τιμές αγοράς. Γιάννης Κερνάει….Γιάννης Πίνει. Σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίστηκε απροκάλυπτα στη Βουλή ο κύριος Καραμανλής, από τη διοίκηση του Στέλιου Παππά δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ στο συνεταιρισμό «Ηρακλής» για τη χρήση των αμαξοστασίων και του κεντρικού κτιρίου.

4) Το μεγαλύτερο ψέμα του κυρίου Καραμανλή στη Βουλή ήταν η αναφορά του σε εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών. Στο ίδιο έγγραφο με το οποίο ψευδόμενος ο κύριος Καραμανλής ισχυρίζεται ότι καλώς αποσύρθηκε η καταγγελία για τα 127 εκατομμύρια, στο ίδιο έγγραφο τεκμαίρεται η βασιμότητα της καταγγελίας καθώς τονίζεται πως το ποσό της υπεραπόδοσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από την ΕΕ ως ασυμβίβαστη κρατική ενίσχυση.  Ο κύριος Καραμανλής είπε όμως ένα ακόμη τερατώδες ψέμα. Ότι η απόφαση για την απόσυρση της καταγγελίας πάρθηκε σε συννενόηση με την Ευρωπαική Επιτροπή. Όσοι το άκουσαν εκπλαγήκαν. Γιατί απλά δεν υπάρχει ούτε προβλέπεται διαδικασία για απόσυρση καταγγελίας σε συνεννόηση με την Ευρωπαική Επιτροπή.

Επεσήμανα τέλος στον κύριο Καραμανλή, επειδή αναπαράγει τους συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς πως για όλα φταίει η Διοίκηση – Εκκαθάρισης του Στέλιου Παπά και η πολιτική απόφαση για την κρατικοποίηση του Οργανισμού, πως μπορεί να βρεθεί σύντομα στη θέση του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης και Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Καράογλου που αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη και να δηλώσει μεταμέλεια ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι συκοφαντηθέντες».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL