Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.8°C
6 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C23.1°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.9°C24.3°C
2 BF 35%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.9°C
5 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.0°C19.0°C
2 BF 33%
Αποκάλυψη από τον Σωκράτη Φάμελλο / Αποκάλυψη από τον Σωκράτη Φάμελλο: Άλλο ένα δώρο της κυβέρνησης στη Lamda Development
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκάλυψη από τον Σωκράτη Φάμελλο / Αποκάλυψη από τον Σωκράτη Φάμελλο: Άλλο ένα δώρο της κυβέρνησης στη Lamda Development

Στο «παρά ένα» της ψήφισης του αντιπεριβαλλοντικού νόμου, πλέον, μια εκ του πλήθους των «νομοτεχνικών βελτιώσεων», με προσθήκη μόλις επτά λέξεων, έφερε ένα ακόμη δώρο στη Lamda Development: κατά παρέκκλιση του θεσμικού πλαισίου, να κατασκευάσει λιγότερες θέσεις στάθμευσης στο Ελληνικό! Αυτό αποκαλύπτει, με χθεσινή δήλωσή του, ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος περιγράφοντας πως, «ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας, και αφού είχε ήδη αποχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους αρχής, ο κύριος Χατζηδάκης κατέθεσε τις τελευταίες νομοτεχνικές βελτιώσεις του νομοσχεδίου. Ήταν μάλιστα καμιά τριανταριά σε αριθμό, μεταξύ των οποίων και νομοτεχνικές σε άρθρα που είχαν εισαχθεί στην ονομαστική ψηφοφορία. Δόθηκαν δε δέκα (10) ολόκληρα λεπτά για τη μελέτη τους!».

"Βελτίωση" με επτά λέξεις

Με τη "νομοτεχνική βελτίωση" της παραγράφου 2 του άρθρου 99 αντικαθίσταται άρθρο προγενέστερου νόμου (4280/2014), το οποίο πλέον ορίζει ότι «Στα Τοπικά Χωρικά Σχέδια του άρθρου 7 και τα Ειδικά Χωρικά Σχέδια του άρθρου 8 του Ν.4447/2016 (Α΄241), καθώς και στα ΣΟΑ, ΕΣΧΑΣΕ και ΕΣΧΑΔΑ, με τα Προεδρικά Διατάγματα έγκρισής τους μπορεί να καθορίζεται ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων στάθμευσης ακινήτων, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο Π.Δ. 111/2014 (Α’ 76), εφόσον: α) Τα ακίνητα εντός της περιοχής έγκρισης εξυπηρετούνται από μέσα σταθερής τροχιάς σε ακτίνα πεντακοσίων (500) μέτρων από τον σταθμό αυτών και β) αιτιολογείται από την απαιτούμενη κυκλοφοριακή μελέτη για την έγκριση του σχεδίου...».

Καθαρά φωτογραφική διάταξη

Ο Σ. Φάμελλος υπογραμμίζει ότι το ένα και μοναδικό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) στην νομοθεσία είναι αυτό του Ελληνικού! Ταυτόχρονα, παρατηρεί πως «είναι γνωστή η συζήτηση για την αναγκαιότητα ικανού αριθμού θέσεων στάθμευσης, λόγω του μεγέθους της επένδυσης, ώστε να εξυπηρετηθούν οι 25.000 μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και οι 100.000 ημερήσιοι επισκέπτες στην πλήρη ανάπτυξη του έργου. Γνωστή είναι ακόμη η επιδίωξη των επενδυτών να μειώσουν τις θέσεις στάθμευσης, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα που αναφέρει η ανωτέρω τροπολογία, όπως γνωστές είναι και οι αντιδράσεις εκ μέρους των δήμων στα σχέδια των επενδυτών». Αυτή η κυβέρνηση, που θα "ξεπλόκαρε" το Ελληνικό σε επτά μέρες, φέρνει άλλη μια καθαρά φωτογραφική διάταξη, όπως μας έχει συνηθίσει εδώ και μήνες, με νόμους, φωτογραφικά άρθρα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σημειώνει.

«Έτσι είναι οι εμβληματικές επενδύσεις! Ειδικά αν ο επιστημονικός σου σύμβουλος γίνεται υφυπουργός στο αρμόδιο υπουργείο!» σχολιάζει σκωπτικά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και ερωτά την κυβέρνηση: «Όμως, γιατί μισές δουλειές; Γιατί δεν προβλέψατε η διάταξη να έχει και αναδρομική ισχύ; Θα περιορίσετε την παρέκκλιση μόνο στις εφαρμοστικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ή θα προχωρήσετε και σε τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του ΣΟΑ του Ελληνικού;».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL