Live τώρα    
Κατάληψη προξενείου Βερολίνου: Οι γερμανοί αστυνομικοί είναι με τις καταλήψεις?
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάληψη προξενείου Βερολίνου: Οι γερμανοί αστυνομικοί είναι με τις καταλήψεις?

Αποχώρηση των αλληλέγγυων μετά το τέλος της κατάληψης του προξενείου με τη συνοδεία της αστυνομίας

Από παράθυρο του προξενείου ξεδιπλώνουν πανό με το σύνθημα στα αγγλικά «Αλληλεγγύη με τα κτήρια υπό κατάληψη στην Ελλαδα».

Σε ανακοίνωση τους που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι καταλαμβάνουν «συμβολικά» το προξενείο «ως ένδειξη αλληλεγγύης». Στο κείμενο στιγματίζουν την πολιτική του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη σχετικά με εκκενώσεις κτηρίων υπό κατάληψη, την κατάργηση του ασύλου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την αντιμετώπιση των μεταναστών. Επίσης αποδοκιμάζουν «την εισαγγελική πρόταση απαλλαγής όλων των κατηγοριών της Χρυσής Αυγής» στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Κάποια στιγμή εμφανίζεται η γερμανική αστυνομία και αρχίζουν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των αστυνομικών, των Ελλήνων διπλωματών και των καταληψιών για την αποχώρησή, χωρίς βέβαια τη σύλληψη τους. Μετά από αρκετή ώρα, βρίσκεται μια φόρμουλα, στην οποία συμφωνούν και τα 3 μέρη. Κατά την αποχώρηση των ακτιβιστών οι αστυνομικοί θα σημειώνουν τα στοιχεία τους.

Οι ακτιβιστές αφού έδωσαν τα στοιχεία τους, αποχώρησαν ειρηνικά όπως είχαν έρθει. Οι αστυνομικοί, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, τους ακολουθούν χαλαρά, χωρίς κράνη, αυτόματα όπλα, χωρίς μηχανές Δέλτα κλπ κλπ

Σύμφωνα με αξιωματικό της γερμανικής αστυνομίας που συμμετείχε στην επιχείρηση, οι καταληψίες δεν θα πρέπει να αναμένουν άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους γιατί «η συμπεριφορά τους ήταν απόλυτα ειρηνική».

Αυτά στη Γερμανία...

Γιατί στην Ελλάδα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και υπουργίας Χρυσοχοϊδη, θα είχαν σπεύσει 14 διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις των ΕΚΑΜ, ομάδες ΔΕΛΤΑ, ομάδες ΔΙΑΣ, αντιτρομοκρατική, κλπ κλπ

Αν η Ελληνική αστυνομία είχε εφαρμόσει την ίδια επιχειρησιακή πρακτική με την γερμανική, οι βουλευτές της ΝΔ στα κανάλια θα έλεγαν ότι η αστυνομία "χαϊδεύει τους καταληψίες" και ότι "οι αστυνομικοί είναι με τις καταλήψεις".

Το παρακάτω βίντεο του 2014, είναι ενδεικτικό τι ονειρεύεται να επαναφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και το πως αντιλαμβάνεται την "ασφάλεια":

https://www.youtube.com/embed/2aXPhBRJJqM

Σπ. Μ.
με πληροφορίες από DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0