Live τώρα    
25.4°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
25.4 °C
23.3°C27.2°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
27.0 °C
25.6°C28.3°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18.8 °C
16.7°C21.0°C
4 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25.7 °C
24.4°C27.0°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Βροχοπτώσεις μεγάλης έντασης
22.0 °C
22.0°C22.0°C
3 BF 83%
Γ. Μπαλάφας: Οι ενέργειες της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι αναξιόπιστος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας: Οι ενέργειες της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι αναξιόπιστος

"Αναξιόπιστο" χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, καθώς όπως είπε "όλες τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες, αυτές που είχε κάνει προεκλογικές σημαίες, μία προς μία" τις αναβάλλει στο άγνωστο μέλλον. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο ίδιος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, "χωρίς ειλικρίνεια, αφενός, οικειοποιείται μία σειρά ψηφισμένων νομοθετημάτων της δικής μας κυβέρνησης, όπως οι 120 δόσεις και η μείωση του ΕΝΦΙΑ".

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του βουλευτή

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για το άνοιγμα «προξενείου» στην  κατεχόμενη Αμμμόχωστο και τον τρόπο διαχείρισης του κυπριακού ζητήματος  

«Αναρωτιέμαι αν η ΝΔ πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει άλλος τρόπος εκτός από μία βιώσιμη λύση, δηλαδή μία διζωνική, μία δικοινοτική ομοσπονδία. Δηλαδή, άλλος τρόπος επίλυσης του ζητήματος εκτός από τις διαπραγματεύσεις, ανάμεσα, πρωτίστως, στην κυβέρνηση της Κύπρου και στην Τουρκοκυπριακή μειονότητα υπάρχει; Δυστυχώς, εδώ και χρόνια, ισχυρά συμφέροντα  εμπόδισαν κάθε πιθανότητα εξεύρεσης λύσης. Ακόμα και όταν είχε αρχίσει να διακρίνεται κάποια πιθανότητα επίλυσης, ισχυρά συμφέροντα την απέρριψαν. Είναι θετικό ότι υπάρχουν φωνές και στο εσωτερικό της ΝΔ και στο υπουργείο εξωτερικών που σε αυτό το ζήτημα, όπως και στη Συμφωνία των Πρεσπών, έχουν αρχίσει να προσανατολίζονται  στη σωστή “γραμμή”».

Για τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου

«Έχω αναφέρει κι άλλες φορές ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος. Όλες τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες, αυτές που είχε κάνει προεκλογικές σημαίες, μία προς μία, είτε τις αναβάλλει στο άγνωστο μέλλον, όπως για παράδειγμα η στήριξη της μεσαίας τάξης και η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, είτε τις αναιρεί. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα  η στάση του, αλλά και η στάση πολλών στελεχών της κυβέρνησης, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Χωρίς ειλικρίνεια, αφενός, οικειοποιείται μία σειρά ψηφισμένων νομοθετημάτων της δικής μας κυβέρνησης, όπως οι 120 δόσεις και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ, ταυτόχρονα, δεν αναφέρεται σε δρομολογημένα από την κυβέρνησης μας φιλολαϊκά αποφασισμένα μέτρα, όπως η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και  η μείωση του φόρου επιτηδεύματος για τους επιχειρηματίες.   

Χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς ο σχολιασμός μίας φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, της «Δημοκρατίας», που την επομένη της συνέντευξης τύπου του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, κυκλοφόρησε με τον τίτλο “Ζήσε Μάη μου…” και με υπότιτλους  “Παγωμάρα για τις ανακοινώσεις  Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αφού πολλά θετικά μέτρα πάνε πίσω” αλλά και το ακόμα πιο γλαφυρό “Κωμική συνέντευξη με 51 φιλικές ερωτήσεις (από τις 52)”. Σκληρή κριτική, θα έλεγα, ακόμα και συγκρινόμενη με την δική μας. Οι ενέργειες της κυβέρνησης και οι αποφάσεις του κ. Μητσοτάκης οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι αναξιόπιστος.»

Για την πορεία και τον κυβερνητικό προγραμματισμό της ΔΕΗ

«Δεν θα μιλήσω με γενικολογίες, αλλά θα αναφερθώ στα γεγονότα: Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση για την ΔΕΗ ήταν η αύξηση των τιμολογίων, με ιδιαίτερο βάρος στους επαγγελματίες, δηλαδή στη χειμαζόμενη μεσαία τάξη, φορτώνοντάς την με αυξήσεις της τάξης τους 15%, καθώς και στους αγρότες με 10%. Άλλη μία “σημαία” που έπεσε. Δεύτερον, η μείωση στους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ. Και ενώ γίνονται όλες αυτές οι αυξήσεις για την διάσωση - υποτίθεται - της ΔΕΗ, ταυτόχρονα την απαξιώνουν. Όμως, όταν κάποιος θέλει να πουλήσει «φιλέτα», δεν τα απαξιώνει, γιατί θα καταλήξει να τα ξεπουλήσει.

Είναι προφανές ότι η ΔΕΗ έχει δυσκολίες, αλλά δεν καταρρέει. Πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να λειτουργεί σαν αντιπολίτευση και να καταλάβει ότι τώρα κρίνεται.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL