Live τώρα    
Στο Βιετνάμ ο Ντ.Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο Βιετνάμ ο Ντ.Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη δεύτερη σύνοδο κορυφής

Στο Ανόι του Βιετνάμ έφτασαν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μία ημέρα πριν τη δεύτερη Σύνοδο κορυφής κατά την οποία θα προσπαθήσουν να βρουν τρόπους εφαρμογής της δέσμευσης της Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό οπλοστάσιο.

Το προεδρικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Τραμπ στο Ανόι προσγειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 16.00 ώρα Ελλάδας.

«Μόλις έφτασα στο Βιετνάμ. Σας ευχαριστώ για τη θαυμάσια υποδοχή στο Ανόι. Φοβερά πλήθη και τόση πολλή αγάπη!», ανάρτησε στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντ.Τραμπ χαιρέτισε τα πλήθη κατά την αποβίβασή του από το αεροπλάνο όπου τον υποδέχτηκαν υψηλόβαθμοι Βιετναμέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι. Στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή του πέρασε ανάμεσα από το συγκεντρωμένο πλήθος που κρατούσε σημαίες του Βιετνάμ, των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας, κατευθυνόμενος προς το ξενοδοχείο JW Marriott, όπου θα διαμείνει τις επόμενες δύο ημέρες.

Νωρίτερα είχε αφιχθεί στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ και ο Κιμ, μετά από ένα τριήμερο ταξίδι με το τρένο, από την Πιονγκγιάνγκ μέσω Κίνας. Ολοκλήρωσε το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού του, με αυτοκίνητο από τα σύνορα. Ο Κιμ συνοδευόταν από την αδελφή του και στενή σύμβουλό του.

Οι δύο ηγέτες, θα συναντηθούν για μια σύντομη κατ' ιδίαν συνομιλία το απόγευμα της Τετάρτης. Θα ακολουθήσει δείπνο, στο οποίο θα συνοδεύονται από δύο προσκεκλημένους και διερμηνείς, όπως είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Η επόμενη συνάντησή τους θα γίνει την Πέμπτη. Οι αρχές του Βιετνάμ δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει το μέρος της συνάντησης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σήμερα έφτασε στο Βιετνάμ και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ο οποίος συναντήθηκε ήδη με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Παμ Μπιν Μινχ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0