Πυρκαγιά σε φιάλες προπανίου προκάλεσε την εκκένωση του νησιού στο οποίο βρίσκεται το άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη σύμφνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBSNew York. Ένας άνθρωπος ο οποίος εργαζόταν στο νησί τραυματίστηκε ελαφρά
Το μεσημέρι, τοπική ώρα, η πυροσβεστική ενημερώθηκε ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε τρεις φιάλες προπανίου, στον χώρο όπου είναι υπό κατασκευή οι νέες εγκαταστάσεις ελέγχου ασφαλείας του Liberty Island.
Οι επισκέπτες δεν είχαν πρόσβαση στην περιοχή αυτή, όπου βρίσκονταν μόνο τα συνεργεία των οικοδόμων. Ένας εργάτης τραυματίστηκε ελαφρά και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν από το μνημείο και μεταφέρθηκαν σε κοντινή πλατεία έως ότου το όχημα της πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο να κατασβέσει τη φωτιά.