Live τώρα    
«Η ΕΕ ξεκινά διερευνητικές επαφές για τους μελλοντικούς δεσμούς της με τη Βρετανία»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Η ΕΕ ξεκινά διερευνητικές επαφές για τους μελλοντικούς δεσμούς της με τη Βρετανία»

«Διερευνητικές επαφές» με το Λονδίνο για τους μελλοντικούς δεσμούς μετά το Brexit, θα ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση , ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο των μελλοντικών σχέσεων, τώρα είναι η ώρα για την εσωτερική προετοιμασία της ΕΕ των 27 και για διερευνητικές επαφές με το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να παράσχει περισσότερη σαφήνεια στο όραμά του» για τη μετά το Brexit εποχή, σημείωσε ο Ντ.Τουσκ μετά το «πράσινο φως» των ηγετών της ΕΕ για να ξεκινήσει η β' φάση των διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά της, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών θα ξεκινήσουν αμέσως.

«Θα ξεκινήσουμε τις συνομιλίες για τη μελλοντική σχέση μας, θα τις ξεκινήσουμε αμέσως και επίσης θα μιλήσουμε για την περίοδο υλοποίησης που θα δώσει περισσότερη σιγουριά στις επιχειρήσεις και στα μεμονωμένα πρόσωπα», υπογράμμισε η πρωθυπουργ΄ςο της Βρετανίας στοSky News.

Η Τ.Μέι τόνισε δε, ότι απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29/03/2019.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0