Κυβερνητικοί αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας θα συναντηθούν τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον για πρώτη φορά με σκοπό τη σύναψη νέας συμφωνίας για τις διμερείς εμπορικές σχέσεις μετά το Brexit, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της νέας ομάδας εργασίας για το εμπόριο και τις επενδύσεις, όπως δήλωσε ο ίδιος. Η συνάντηση θα γίνει στις 24 και 25 Ιουλίου με τη συμμετοχή του υφυπουργού Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας Λίαμ Φοξ και την υπηρεσία του Αντιπροσώπου των ΗΠΑ για Εμπορικά Θέματα (USTR), Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.
Οι πρώτες αυτές συζητήσεις θα επικεντρωθούν στο να μπουν τα θεμέλια ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ και του ΗΒ καθώς το ΗΒ αποχωρεί από την ΕΕ, αλλά και στην «εξερεύνηση μέσων για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων», που θα συνάδουν με την ευρωπαϊκή κοινή εμπορική πολιτική, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Πηγή: ΑΜΠΕ