Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται από αέρος και από θαλάσσης οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας και ανατολικής Λέσβου για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από το προχθεσινό πολύνεκρο ναυάγιο, με θύματα 16 συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες.
Επισήμως, από το ναυάγιο της πλαστικής βάρκας που είχε ξεκινήσει από την περιοχή του Μπεχράμ Καλέ στη Μικρασιατική Τρωάδα απέναντι από τη Λέσβο, διασώθηκαν δυο γυναίκες ναυαγοί, ενώ αγνοούνται επίσημα επτά άνθρωποι.
Σημειώνεται ότι οι δυο διασωθείσες γυναίκες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ καλά στην υγεία της είναι πλέον η μια από τις δυο που είναι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και η οποία χρειάσθηκε να νοσηλευθεί και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.
Εν τω μεταξύ μικρές είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου εδώ και πέντε μέρες. Από το πρωί της Παρασκευής ως σήμερα Τετάρτη το πρωί στη Λέσβο πέρασαν δυο άτομα (οι δυο διασωθείσες του ναυαγίου), στη Χίο πέρασαν 90 άτομα ενώ στη Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ