Επιλέγοντας τον τίτλο "Ανκόρ" για τη θεατρική παράσταση με την αποψινή πρεμιέρα της οποίας γιορτάζει τα τριαντάχρονα του Θεάτρου Άττις, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Τερζόπουλος μοιάζει να μηνύει τη συνέχεια ενός θεάτρου που έγραψε τη δική του ιστορία στον κόσμο της παγκόσμιας τέχνης μέσα από μια προσωπική μέθοδο εργασίας, διεθνώς αναγνωρισμένη και διδασκόμενη σε ακαδημίες θεάτρου και πανεπιστήμια από την Κίνα έως τη Λατινική Αμερική.
Το "Ανκόρ", βασισμένο σε ποίηση του Θωμά Τσαλαπάτη, ολοκληρώνει μετά το "Alarme" και το "Amor", ένα τρίπτυχο με κοινή θεματολογία, στον πυρήνα του οποίου υπάρχει η σύγκρουση ως μυθική αρχή της δημιουργίας και του χρόνου. Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης συνθέτει μια σκηνική συνάντηση δύο σωμάτων που μέσα από ακραία ένταση καταλήγει στο αλληλοφάγωμα του ενός από το άλλο έως τον τελικό αφανισμό και των δυο.
Οι ηθοποιοί Σοφία Χιλλ και Αντώνης Μυριαγκός ψιθυρίζουν συνεχώς και έως το τέλος ο ένας στον άλλο "κι άλλο, κι άλλο... Encore", μια συνέχεια δηλαδή που μοιάζει να μην τελειώνει ποτέ, ενσωματώνοντας έννοιες όπως πάθος, διεκδίκηση, ενέργεια, εμμονή, έρωτας, σαγήνη.
Ο Θωμάς Τσαλαπάτης, δοκιμιογράφος, θεατρικός κριτικός και δημιουργός με διακριτό ιδίωμα γραφής, έχει παραδώσει έναν ποιητικό καμβά ώριμου έργου με το οποίο ο Θόδωρος Τερζόπουλος κλείνει τον κύκλο μιας τριλογίας και προχωρά μέσω των δυο εξαιρετικών ηθοποιών του σε ερμηνευτικές ακρότητες με τη χρήση μαχαιριών που μοιάζει με παιχνίδι θανάτου.
Γεννημένος στον Μακρύγιαλο της Πιερίας, σε οικογένεια με αριστερή καταγωγή και ποντιακή ρίζα, ο Τερζόπουλος σπούδασε αρχικά ηθοποιός και έκανε τις πρώτες του σκηνοθεσίες στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πριν φύγει για την τότε Ανατολική Γερμανία, όπου στο Βερολίνο θήτευσε στη μεγάλη σχολή του Μπρεχτ και του Berliner Ensemble.
Με δάσκαλο και κατοπινό συνεργάτη τον Χάινερ Μύλλερ εξελίχθηκε σύντομα σε σκηνοθέτη με σαφή προσανατολισμό και αναγνωρίσιμη σωματική μέθοδο και γλώσσα, όπου πρωταγωνιστούν το σώμα και η ενέργεια του ηθοποιού, αντλώντας έμπνευση από τη διονυσιακή λατρεία και τα αρχέγονα δρώμενα. Με παραστάσεις όπως οι "Βάκχες" που έμειναν στη θεατρική ιστορία, ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο, κέρδισε τη διεθνή αποδοχή και συνεχίζει να συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα φεστιβάλ και κρατικά θέατρα του κόσμου σε έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.
Η μέθοδός του έχει γίνει βιβλίο και έχει μεταφραστεί σε πάμπολλες γλώσσες, όπως τα φαρσί και τα σουαχίλι, ενώ σπουδαίοι θεατρικοί αναλυτές και θεωρητικοί πραγματοποιούν μεγάλα αφιερώματα στο έργο του.
Μεθαύριο Κυριακή ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη για να ξεκινήσει τις πρόβες στο έργο "Μάνα κουράγιο" του Μπρεχτ στο θέατρο Αλεξαντρίνσκι.