Live τώρα    
Συναντήσεις Τσίπρα με τους νέους καναλάρχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναντήσεις Τσίπρα με τους νέους καναλάρχες

Επισφραγίζει ο πρωθυπουργός τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά τον διαγωνισμό, σε βάση νομιμότητας και διαφάνειας, έπειτα από 27 χρόνια ανομίας. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε χθες κύκλο επαφών με τους «υπερθεματιστές» για τις τηλεοπτικές άδειες -επιχειρηματίες των τηλεοπτικών σταθμών, παρουσία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος επαφών του πρωθυπουργού ξεκίνησε χθες το απόγευμα, με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ν. Παππά στο Μαξίμου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μέτοχο της "Alter Ego". Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός δέχθηκε τον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ, ενώ σήμερα ή αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Θ. Κυριακού του ΑΝΤ1. Σύντομα το κατώφλι του Μαξίμου θα περάσει και ο Ιβάν Σαββίδης της εταιρείας "Dimera", τέταρτος «υπερθεματιστής», όταν ελεγχθεί το οικονομικό υπόβαθρο της εταιρείας, οι φορολογικές, τραπεζικές κ.λπ. ενημερότητες, το πόθεν έσχες του μετόχου και καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος. Πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία υπερκαλύπτει με άνεση το σύνολο του τιμήματος και η διαδικασία ελέγχου θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε η απαίτηση να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, ενώ υπογραμμίστηκε ότι οι εταιρείες θα παρακολουθούνται με αυστηρότητα. Οι επιχειρηματίες, από την πλευρά τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησαν να προχωρήσει η διαδικασία το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να γίνει σύντομα η μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Οι καναλάρχες δηλώνουν έτοιμοι να «τρέξουν», καθώς έχουν ήδη επενδύσει ένα σεβαστό ποσό στις τηλεοπτικές εταιρείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0